• Pi. apr 19th, 2024

V 4.ročníku turnaja v malom futbale „O Pohár MFK Zvolen“ víťazom Levický Capitol

o-pohar-mfk-zv-35
Počas turnaja sa na umelej tráve diali veci vskutku zaujímavé. Foto: IMG_1979

Počas prvej júlovej soboty sa vo Zvolene uskutočnil na ihrisku MFK s umelou trávou 4. ročník turnaja v malom futbale „O putovný pohár MFK Zvolen.“ Organizátori privítali nakoniec desiatku účastníkov, minuloročné prvenstvo obhajoval Paralympiacos Hriňová. Po roku odmlky prišiel hrať i víťaz úvodných dvoch ročníkov Fitplaváreň Levice a kvalitu turnaja pozdvihla účasť domáceho treťoligového MFK Zvolen.

Diváci mohli vidieť širokú škálu mužstiev od Košíc až po Ladzany, najväčšie zastúpenie mali však tromi mužstvami Levice. A že sa „levom“ darilo potvrdzuje i to, že aj nový víťaz podujatia bol nakoniec z Levíc. Zvolenský malý futbal zastupovali prvoligové mužstvá Schaller Facility LIMFU Zvolen Detroit, Xanto team a futbalito.

Desiatka účastníkov bojovala o postup do vyraďovacích bojov o konečné poradie najprv v dvoch skupinách. Do záverečných bojov nepostúpili nováčik Kings Ladzany a prekvapivo ani obhajca titulu Paralympiacos Hriňová. Ostatné mužstvá v skupinách predviedli veľmi vyrovnané výkony a pri rozhodovaní o umiestnení na prvých troch miestach v oboch skupinách nakoniec rozhodli pri rovnakom bodovom zisku až počty celkovo strelených gólov s ohľadom na vzájomné zápasy boli totiž mužstvá i skóre neskutočne rovnaké. Aj zápasy o postup boli nesmierne vyrovnané a neraz museli o postupujúcom rozhodnúť penalty.

Turnaj sa hral v priateľskej atmosfére a mal výbornú športovú úroveň. Diváci mohli vidieť v 28 šestnásťminútových stretnutiach 77 gólov a ďalších 12 strelili mužstvá z pokutových kopov. Stretnutia kvalitne rozhodovali Peter Hanes, Braňo Hrdlička a Igor Vlačuha. Hralo sa vzácne fair play a arbitri udelili iba 4 žlté karty.

V prvom kole play off si zvolenský Detroit dokázal poradiť s levickými Zlepencami, košický Undertakers podľahli domácemu MFK, levický Capitol deklasoval zvolenské futbalito a Xanto team Zvolen na penalty prehral s Fitplaváraň Levice.

V boji o postup do finále napriek výbornému výkonu neuspeli hráči domáceho MFK, podľahli až v penaltovom rozstrele s Detroitom. Capitolu stačil jediný gól na postup cez Fitplaváraň. V boji o tretiu priečku dominovali domáci „mfkáči“ nad Fitplaváraňou. Vo vyrovnanom finále sa bojovalo do poslednej minúty o víťazstvo, no nakoniec boli po remíze v riadnom hracom čase šťastnejšími a presnejšími v penaltovej lotérii hráči Capitol Levice, no Detroit predviedol vo finále výborný výkon. Finále tak bolo ozdobou celého turnaja. Turnaj O Pohár MFK má tak nového víťaza Capitol Levice, ktorého kapitán a vedúci mužstva nečakané víťazstvo a výkon na turnaji zhodnotil: „Kvalita turnaja sa zvyšovala každým kolom, mohli sme konfrontovať svoju výkonnosť s kvalitnými mužstvami a sme radi, že sa nám podarilo uspieť. Chcel by som poďakovať za pozvanie na takýto kvalitne usporiadaný turnaj a určite prídeme prvenstvo obhajovať.“

Pre víťazov a ocenených jednotlivcov pripravili organizátori originálne diplomy, poháre, medaily a trofeje, ktoré im odovzdali za MFK Ing. Miloš Masarik a organizátori Juraj Plesník a Peter Kozárik. Individuálne ocenenia získali ako najlepší hráč turnaja Miroslav Tužinský (Detroit Zvolen), najlepším strelcom turnaja s 5 gólmi sa stal Tomáš Švec (Detroit Zvolen) a najlepším brankárom turnaja bol vyhlásený Kevin Kollár (Capitol Levice).

Zápasy play off:

  • Detroit – Zlepenci 2:0 (1:0) Melich, Kamas
  • Undertakers – MFK A 0:1 (0:0) Krčmárik
  • Capitol – futbalito 5:0 (1:0) Forgáč 2, A.Krén, M.Krén, Kašo
  • Xanto team – Fitplaváreň 1:1 (0:2) Žákovic – Ma.Predajniansky (aj rozhodujúci PK)
  • Detroit – MFK A 1:1 (1:0) 3:2pk Švec (aj rozhodujúci PK) – Krčmárik
  • Capitol – Fitplaváreň 1:0 (0:0) Janček

o 3.miesto:

  • MFK A – Fitplaváreň 3:1 (0:0) V.Slovák 2, Hric – Grillo

Finále:

  • Capitol – Detroit 1:1 (0:0) 3:2pk Janček (aj rozhodujúci PK) – Švec

Konečné poradie 4.ročníka turnaja „O Pohár MFK Zvolen“:

  1. Capitol Levice
  2. Detroit Zvolen
  3. MFK Zvolen
  4. Fitplaváraň Levice
  5. futbalito Zvolen
  6. Zlepenci Levice
  7. Undertakers Košice
  8. Xanto team Zvolen
  9. KINGS Ladzany
  10. Paralympiacos Hriňová

Video – O pohár MFK Zvolen (dekorovanie)

Fotografie – O pohár MFK Zvolen 2019 

Článok: Miloš Masarik. Foto a video: IMG_1979

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading