• Pi. apr 19th, 2024

Víťazom 9. ročníka turnaja Pohár Troch kráľov sa stal Banskobystrický Simaček

Autor IMG_1979

jan 13, 2020 , , , ,
Víťazné mužstvo – Simaček Banská Bystrica. Foto: IMG_1979

Už tradične sa dňa 6. januára 2020 sa ŠH IX. ZŠ Zvolen – Západ na Námestí mládeže uskutočnil turnaj v malom futbale o putovný pohár známy verejnosti ako „Pohár Troch kráľov“ v malom futbale. Jeho 9.ročník priniesol do programu znovu hneď niekoľko zmien, ktoré však pozitívne ovplyvňujú nielen kvalitu turnaja, jeho priebeh, ale pripravujú vždy aj niekoľko prekvapení pre divákov, ktorých záujem o podujatie z roka na rok stúpa a tradične voľný vstup prilákal do hľadiska v priebehu desaťhodinového maratónu 24 stretnutí i teraz skoro štyristo divákov.

V doterajších ročníkoch turnaja v malom futbale o „Pohár troch kráľov“ dominovali mužstvá Euroteam, Xanto, Oranjes, trikrát zvíťazil L-Trade, majster ligy LIMFU i účastník Ligy majstrov a v predposlednom 7. ročníku dominovali hráči AS Guard Sekurity Košice, majstri republiky a účastníci semifinále Ligy Majstrov. V deviatom ročníku obhajovali víťazstvo minuloroční víťazi Oranjes a boli najväčším favoritom.

Základná časť sa hrala v štyroch trojčlenných skupinách systémom každý s každým v trvaní 20 minút o nasadenie do vyraďovacej časti. Víťazi skupín postupovali priamo do semifinále a mužstvá z druhého a tretieho miesta v skupinách museli ešte zabojovať v štvrťfinálových zápasoch. V zápasoch v prípade nerozhodného výsledku, nasledovali pokutové kopy. V celom turnaji sa tak celkovo odohralo 24 stretnutí, padlo v hre 131 gólov a v penaltových rozstreloch pri nerozhodných výsledkoch i v play-off ďalších 14 utešených gólov, gól si pripísalo do štatistík celkovo 57 strelcov. V priebehu turnaja zasiahlo do bojov 114 hráčov. Celý turnaj rozhodovali Peter Plavec, Igor Vlačuha a Peter Hanes, udelili za celý turnaj v 24 zápasoch 5 žltých kariet, no aj 2 červené.

V skupine A si úradujúci majster Schaller facility LIMFU Zvolen vedúci po polovici súťaže 1.ligy a finalista z minulého ročníka Pohára troch kráľov Oranjes bez problémov poradil s obomi súpermi. Vyrovnaný súboj Fine s Detroitom rozhodol jediným gólom „hostí“ Krčmárik.

V skupine B si futsalový špecialista z Banskej Bystrice poradil o gól s obidvomi súpermi, a vo vzájomnom zápase Xanto podľahlo iba o gól Alcolégii.

V skupine C minuloročný víťaz a obhajca prvenstva podľa očakávania nestratil ani bod, v poslednom zápase skupiny rozhodli až pokutové kopy, keď nominovaní hráči Torro-Koliba nedali ani jeden a dvojica Pivkárov oba premenila.

V skupine D potvrdil úlohu favorita Euroteam a zdolal poľahky oboch súperov, v zápase pravdy dominovalo Futbalito prekvapivo nad účastníkom Ligy Majstrov z Galanty.

Zápasy v skupinách – výsledky

Skupina A

  • Oranjes – Fine 3:0 Padar, Bobor, Švec
  • Detroit – Oranjes 1:7 Baláž – Jamnický 2, Bobor 2, Švec 2, Sylvestr
  • Fine – Detroit 0:1 Krčmárik – ŽK: Borgoň

Skupina B

  • Xanto . Alcolégia 1:2 Mlynár – Strapko, Halama – ŽK: Fašang
  • Simaček – Xanto 4:3 Čief 2, Vajda – Baran, Mlynár, Schillinger (vlastný Schillinger) – ŽK: Cigánek
  • Alcolégia – Simaček 2:3 Hric, Fašang – Čief 3

Skupina C

  • L-Trade – Torro-Koliba 5:0 T.Lacko, Valach, Korpáš, Bočkay, Gavrilo
  • Pivkári – L-Trade 2:4 Kollárik 2 – Korpáš 2, T.Lacko, Zajac
  • Torro-Koliba – Pivkári 2:2 (0:2)pk Golian ml. 2 – V.Grajciar, Gažo (0 – Gažo, T.Grajciar)pk

Skupina D

  • Euroteam – Futbalito 4:2 Bartoš 2, Pařenica 2 – Solovič, Budiač
  • Galanta – Euroteam 0:5 Pařenica 2, Š.Sudimak 2, Vojtek
  • Futbalito – Galanta 4:0 Guglava 2, Korim, Vizváry

V osemfinálových štyroch zápasoch sa stretli mužstvá druhé a tretie v skupinách v priamych súbojoch o postup medzi posledných osem mužstiev a Detroit pomerne ľahko zdolal Xanto, Pivkári deklasovali Galantu a Torro-Koliba bol o gól šťastnejší ako Futbalito a o postupe Alcolégie cez Fine rozhodli pokutové kopy.

Osemfinále – výsledky

  • Alcolégia – Fine 4:4 (2:0)pk Fašang 3, Bernát – Gömöri, Beracko, Janeček, Kurčík (Bernát, Halama – 0)pk – ŽK:Dlhopolec – ČK: Fašang
  • Detroit – Xanto team 6:1 Borgoň 2, Jablonský 2, Krčmárik 2 – Baran
  • Pivkári – Galanta 8:0 V.Grajciar 3, Gažo 2, Urbaník, Kollárik, T.Grajciar
  • Futbalito – Torro-Koliba 2:3 Guglava, Vizváry – Šebeň, Zošiak, Stehlík – ŽK: Šebeň

Víťazi skupín sa dočkali súperov, no pozíciu favorita nezvládol obhajca prvenstva L-Trade, ktorý nestačil na rozohranú Alcolégiu. Euroteam, Oranjes a Simaček potvrdili úlohu favorita.

Štvrťfinále – výsledky

  • Euroteam – Detroit 5:2 Hlaváč 2, Stankovič, Pařenica, Š.Sudimak – Borgoň 2 ČK: Chovan
  • L-Trade – Alcolégia 1:3 M.Lacko – Bernát 2, Halama
  • Oranjes – Torro-Koliba 7:0 Kouřil 2, Jamnický 2, Padar, Švec, Sylvestr
  • Simaček – Pivkári 8:1 Badínsky 2, Ostrihoň 2, Čief 2, Vajda 2 – Gažo

Stretnutie dvoch vyspelých tímov prinieslo veľmi dobrý futbal, hralo sa zo zabezpečenej obrany a kvalita oboch mužstiev, ktoré hrali vo vysokom nasadení a súperi nechceli urobiť zbytočnú chybu. Po remíza v riadnom hracom čase tak rozhodovali penalty a postup Oranjes vystrieľali Vrešťiak a Švec, za Euroteam bol úspešný iba Bartoš. V druhom stretnutí rozhodol o víťazstve Bystričanov najlepší strelec turnaja rozdielovým gólom Čief (10 gólov), no Alcolégia predviedla výborný výkon a pykala iba za jedinú chybu v obrane.

SEMIFINÁLE

  • Euroteam – Oranjes 1:1 (1:2)pk Pařenica – Vrešťiak (Bartoš – Vrešťiak, Švec)pk
  • Alcolégia – Simaček 1:2 Dlhopolec – Badínsky, Čief

O 3. a 4. miesto

V súboji prvoligistu s druholigistom sa očakával zisk tretej priečky pre Euroteam, no zbytočná nervozita a odozva neúspechu po prehre o postup do finále v penaltovom rozstrele dala rozlet Alcolégii, ktorá dokázala premeniť šance a zvíťaziť o dva góly.

Euroteam – Alcolégia 3:5 Š. Sudimak 2, Pařenica – Strapko 2, Bernát 2, Fašang

FINÁLE

Súboj vedúceho mužstva 1.Schaller Facility ligy LIMFU Zvolen s futsalovým špecialistom, v ktorého drese hrali i Zvolenčania či Sliačania bol ozdobou turnaja. Diváci tu videli veľmi veľa kvalitných akcií na jeden dotyk, výbornú hru pozičnú i na lopte a výborné výkony brankárov. A dokonca i najviac gólov, keď v riadnom hracom čase sa zrodila remíza 3:3 a rozhodovalo sa v penaltách. No Sylvestr za Oranjes v štvrtej sérii neskóroval a tak sa víťazom stali Bystričania. Rozhodujúcu penaltu premenil Turčan.

  • Oranjes – Simaček 3:3 (3:4) pk Hradňanský, Jamnický, Bobor – Čief 2, Mesík (Kouřil, Vrešťiak, Švec – Ostrihoň, Vajda, Čief, Turčan

Mužstvá po skončení turnaja dostali originálne diplomy, vlajky a poháre. Víťazné mužstvo získalo do budúceho ročníka i putovný pohár „Pohára Troch kráľov“. Individuálne ocenenie „Cenu FAIR PLAY“ venoval už tradične Ján Bosák a získal ju Marek Borgoň (Detroit) – pri odpískaní penalty arbitrom Plavcom za zákrok v šestke sa postavil k exekúcii pokutového kopu a loptu demonštratívne poslal do rúk brankára, lebo zákrok naňho za faul vôbec nepovažoval a to i napriek tomu, že mohol ovplyvniť vývoj stretnutia, lebo mal možnosť vyrovnať stav v zápase s Euroteamom na 2:2, no nakoniec podľahol Detroit „maňkovcom“ až 5:2. O to zaslúženejšie ocenenie.

Už tradične pripravili organizátori aj poďakovanie osobnostiam Zvolenského športu, tento krát iba jednému, no určite športovcovi telom i dušou Jozefovi Šatarovi, , ktorý v mladosti aktívne pôsobil v naj Slovenských súťažiach ako hádzanár, preslávil sa i ako rekordér atlét – oštepár, v dôchodkovom veku presedlal na bowling, no svoju športovú kariéru po dobu 40 rokov naplno venoval stolnému tenisu, kde aj jeho výkony dotiahli Zvolen až do prvej ligy.

Výbor LIMFU Zvolen ocenil i zaslúžilých hráčov, či funkcionárov, ktorí svojou činorodou prácou v prospech LIMFU Zvolen napomohli k jeho napredovaniu. Ďakovné plakety obdržali Ondrej Lameš, Peter Suja, Ján Bosák, Ján Plesník, Ľubor Klandúch, dekorovania sa nemohli zúčastniť Slavomír Belák, František Kubinec a Miloš Masarik.

Záverečné poradie 9.ročníka Pohára Troch Kráľov 2020

  1. Simaček Banská Bystrica
  2. Oranjes Zvolen
  3. Alcolégia Zvolen
  4. Euroteam Zvolen
  5. L-Trade
  6. Detroit
  7. Pivkári
  8. Torro-Koliba
  9. Futbalito
  10. Fine
  11. Xanto team
  12. Galanta

Video: Slávnostné dekorovnie Turnaj Troch kráľov 2020

Fotogaléria: Turnaj Troch kráľov 2020

Článok: Miloš Masarik. Foto a video: IMG_1979

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading