• Pi. apr 19th, 2024

Nemocnica AGEL Zvolen zmenila mobilné odberové miesto. Za minulý týždeň otestovali takmer 1800 záujemcov

Autor IMG_1979

dec 14, 2020 ,

TS: Nemocnica AGEL Zvolen od dnešného dňa zmenila miesto, kde je možné vykonať testovanie na bezplatné antigénové testovanie. Po novom sa toto mobilné odberové miesto nachádza v priestoroch klubu dôchodcov v blízkosti nemocnice na ulici Ferjenčíka. Nemocnica eviduje zo strany verejnosti veľký záujem o testovanie. Len za minulý týždeň otestovali takmer 1800 záujemcov. Nemocnica sa v týchto dňoch pripravuje aj na každoročné fungovanie v tzv. vianočnom režime.

,,K dnešnému ránu evidujeme 38 covid pozitívnych zamestnancov, 2 máme v karanténe. Na covid oddelení poskytujeme zdravotnú starostlivosť za prísnych protiepidemiologických opatrení 50 pacientom, 2 si vyžadujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu a 15 je suspektných,“ uviedla riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ing. Ľudmila Veselá.

Vedenie nemocnica, vzhľadom na aktuálnu pandemickú situáciu, rozhodlo o presune mobilného odberového miesta z priestorov nemocnice. ,,Od dnešného dňa je mobilné miesto v klube dôchodcov pri nemocnici. Testovanie na PCR testy zostáva na Poliklinike,“ vysvetľuje Ľ. Veselá. Za minulý týždeň tam vykonali 964 PCR testov, z nich 69 bolo pozitívnych. Antigénových testov sa realizovalo 829, pozitívnych vzoriek bolo 66.

Tak ako každý rok, aj teraz sa nemocnica pripravuje na fungovanie v tzv. vianočnom režime. ,,Všetkým pacientom, ktorým to zdravotný stav dovolí, umožníme, aby najkrajšie sviatky v roku strávili s rodinami. Výnimkou sú ťažké stavy a covid pozitívni pacienti. Robíme všetko preto, aby sme aj počas sviatkov chod nemocnice zachovali. Vykonávať budeme len akútnu zdravotnú starostlivosť, návštevy sú stále kvôli pandémii koronavírusu zakázané,“ dodala L. Veselá.

TS: Mgr. Martina Pavliková – hovorkyňa skupiny AGEL SK

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading