• Pi. apr 26th, 2024

Svedectvá Mariána Kusika v Galérii na Tehelnej

Autor IMG_1979

jún 10, 2014 , ,
marian-kusik-citlivenie
Na výstave sa nájde naozaj veľa zaujímavých vecí a nielen obrazov. Foto: ZV-podujatia.

Po fantastickej výstave  obrazov Kirilla Postovita v Galérii na Tehelnej sa v piatok 6.6.2014 otvárala v tejto istej galérii ďalšia výstava a to konkrétne Mariána Kusika pod názvom Citlivenie.

Úvodného slova tejto 76. výstavy sa ujal Jozef Klement, ktorý povedal, že je nesmierne rád, že prišiel vystavovať opäť človek, ktorý tu už raz vystavoval  v severozápadnej bašte Zvolenského zámku po boku Fera Guldana. Do určitej miery sú  tieto dnešné diela, vystavované  v Galérii na Tehelnej ovplyvnené práve tvorbou burliváka Fera Guldána.

Nakoľko sa kurátorka výstavy Mgr. Mária Mišková z Humenného nemohla dostaviť,  poslala aspoň názor na tvorbu v písomnej forme, ktorej text prečítala Eva Klementová.

Marián Kusik od začiatku zaujal svojou osobitosťou, svojráznosťou vizuálneho zobrazovania a  interpretáciou. Vo svojich obrazoch vydáva svedectvo o tom, čo ako autor prežíva, čo burcuje jeho myseľ, čo ho trápi, ale aj teší. Pre Mariána je tvorba spôsobom jestvovania jeho života, citlivo ho vníma, dotýka sa jeho mnohorakých podôb, premýšľa a medituje, aby nakoniec to reflektované pretavil do vizuálnej podoby.

Pán Klement dodal, že Marián Kusik dostal niekoľko ocenení nielen na východnom Slovensku, ale aj na strednom a západnom. To, že neštudoval  ešte neznamená, že nerobí veci, ktoré sa páčia a sú predateľné.

Nám už neostáva nič iné, len povedať, že výstava potrvá do 5.7.2014 a je otvorená denne od 8:00 do 17:30 a v sobotu od 9:00 do 11:30 hod.

Predposledným bodom programu bolo otvorenie výstavy v Galérii na Tehelnej a jednalo sa o obrazy Kirilla Postovita. Sám autor síce nepovedal  toho veľa k vystaveným dielam, ale je to veľké prekvapenie po všetkých stránkach a vrelo odporúčame.

Fotografie

Článok foto a video: Ján Števonka.

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteri

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading