• So. máj 11th, 2024

Juniorky BK Zvolen vyhrali nad žilinským Budatínom

basketbalový zápas junioriek Zvolen a Žilina
Úvod zápasu v stredovom kruhu. Foto: ZV-podujatia.

V rámci 19. basketbalového kola spojenej kategórie juniorky, 1. liga žien sa v športovej hale na zvolenskom sídlisku Západ stretli dva diametrálne odlišné celky.

Na palubovke tunajšej základnej školy si to rozdali domáci BK Zvolen a ŠŠK Žilina Budatín.

Pred samotným duelom pri pohľade na tabuľku bolo jasné, že v našom prípade bola predzápasová bilancia 11 víťazstiev a 5 prehier, čo predstavovalo 5. miesto a súperky 3 víťazstvá a 13 prehier a priebežné 13. miesto.

Úvod zápasu mal vyrovnaný priebeh. Súperky síce viac inkasovali, ale dokázali vzdorovať a trošku trvalo, pokým našli naše hráčky patričný recept na úspech 12:4.

Od druhej štvrtiny sa zápas poriadne rozbehol. Protihráčky ako keby mali zviazané ruky a v podstate nič im poriadne nevychádzalo a tak sa do ich koša začala prechádzať jedna lopta za druhou a pred prestávkou bol stav 31:11.

V druhej časti sa dostavila na žilinské dievčatá únava a v tretej štvrtine nedali ani jeden kôš, ale zato inkasovali 19 bodov a za stavu 50:11 bolo jasné, že povinné víťazstvo je v našich rukách.

Posledná štvrtina bola len tak na dohranie, ale nie v našom tábore a tak padlo do koša súperiek ešte niekoľko lôpt a po záverečnom hvizde bol stav na svetelnej tabuli 73:20

Nech sa páči pár fotografií a video

Video – 1. časť. 

Fotografie

Článok, foto a video: J. Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading