• Pi. apr 26th, 2024

Zverenkyne ŠKK Zvolen úspešne reprezentovali na Valentine Cup 2018 v Budapešti

Autor IMG_1979

feb 6, 2018
Detail na medaile. Foto: archív ŠKK Zvolen

TS: Uplynulý víkend vycestovali 2 krasokorčuliarky Športového krasokorčuliarskeho klubu mesta Zvolen (ŠKK) Martina Vavrincová a Soňa Nemcová spolu so svojou trénerkou Janou Zrubecovou ako jediné zástupkyne Slovenska do Maďarska na Valentine Cup 2018.

Budapeštianske Vasas Jégcentrum hostilo spolu 137 pretekárov zo 4 krajín – SVK, HUN, CRO a FIN. Naše malé krasokorčuliarky súťažili v kategórii Chicks 1 ISU 7 Girls spolu s 9 krasokorčuliarkami z Maďarska a Chorvátska.

Dievčatá úspešne reprezentovali nielen svoj materský klub ŠKK, mesto Zvolen, ale aj Slovensko, veď za predvedenie svojich voľných jázd dostala Martina Vavrincová 21,46 b. a získala bronzovú medailu, Soňa Nemcová s 21,92 b. striebornú medailu za 2. miesto. Je to veľký úspech a radosť nielen dievčat, celého klubu, ale hlavne ich trénerky Jany Zrubecovej, veď vychovať kvalitného pretekára v krasokorčuľovaní je niekoľkoročná systematická práca s ním a teraz sa potvrdilo, že v ŠKK sa táto systematická práca pod vedením kvalifikovaného trénera opláca.

V 9-ročnej histórii pôsobenia ŠKK mesta Zvolen sa môžeme pochváliť už 7 medailovými umiestneniami z pretekov na Slovensku i v zahraničí. Máme dobre fungujúci trojuholník spolupráce medzi vedením klubu, trénerom a pretekárom spolu s jeho rodičmi, ktorý zaručuje stabilné napredovanie našich zverenkýň, ktoré potvrdzujú na každých pretekoch.

Preteky Slovenského pohára (SP) v krasokorčuľovaní ale pokračujú ďalej svojim 13. kolom už o týždeň v Žiline 9. ročníkom Žilinskej piruety – Memoriálom manželov Novákovcov, organizátorom ktorého bude Figure Skating Club Žilina.

Fotografie

TS: Mária Zrubecová (mz). Foto: archív ŠKK Zvolen.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading