• Ut. máj 21st, 2024

Mária Mázorová dostala k 85. narodeninám cenu Ferdinanda Kubalu

dfs-zornicka-osemdesiate-piate-2013-zvolen-22
Foto: Ján Števonka.

V sobotňajší podvečer 27.4.2013 sa v domovskej sále DFS železničiarov Zornička v DK ŽSR Zvolen konal výnimočný hudobno-tanečný program na folklórnu nôtu.

Výnimočný bol hneď z viacerých aspektov.  Bolo to nielen pásmo tanca a spevu v podobe kratšej reprízy ich galavystúpenia k minuloročnému 45. výročiu, ale zároveň aj slávnostný program pri príležitosti životného jubilea – 85. narodenín pani Márie Mázorovej.

Vo vyše hodinovom programe predviedli maximum z maxima všetky tri zložky:  tanečná, hudobná a spevácka. V  plnej sále divákov  predviedli  talent, za ktorý si po každom bloku vystúpenia odniesli patričný potlesk.

Čokoľvek viac písať by nevystihovalo to, čo bolo naozaj vidieť.  Veľkú zásluhu majú na tomto výsledku aj umeleckí vedúci, hlavne tanečná pedagogička Mgr. Art Soňa Moumani. Samozrejme netreba zabúdať ani na umeleckého vedúceho Jaroslava Uhrina, za hudbu zodpovedného Milana Hrončeka, hlasovú pedagogičku Mgr. Irenu Brieškovú a samozrejme jubilantku Máriu Mázorovú.

Po programe nemal rad gratulantov konca a všetci zo srdca blahoželali práve Márii Mázorovej. Okrem gratulácii k životnému jubileu dostala aj cenu Ferdinanda Kubalu, ktorá sa každoročne udeľuje za šírenie tradičnej ľudovej hudobnej kultúry medzi mládežou.

Video 

Fotografie

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteri

Podobná téma

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading