• Ne. máj 19th, 2024

Ľadová šou Mrázik vo Zvolene

mrazik-na-lade-zvolen
Kateřina Beránková a Otto Dlabola. Foto: Ján Števonka.

Veľkolepá, grandiózna, vynikajúca – ani tieto slová dostatočne nevystihujú ľadovú šou, ktorú bolo možné vidieť a zažiť na zimnom štadióne vo Zvolene 5.11.2011 v dvoch dva a pol hodinových predstaveniach o 15. a 19. hodine.

Známu rozprávku Mrázik netreba asi nikomu predstavovať, dej opíšem len v krátkosti. Príbeh o pracovitej Nastenke, statočnom ale samoľúbom Ivanovi a láske, ktorá si poradí so zlou macochou rovnako, ako s mrazivým kúzlom palice mrazilky, je obohatený nádhernou hudbou a dych vyrážajúcimi krasokorčuliarskymi číslami.

V ľadovej šou tu vo Zvolene so začiatkom o 15:00 hod. účinkovali:

  • Nastenka – Kateřina Beránková, Ivan – Otto Dlabola, Macocha – Ivana Tokošová, Marfuša – Veronika Benešová, Starec – Milan Brzík, Mrazík – Roman Oberfranc, Dedko Hríbiček – Eva Chudá, Večernica –  Michaela Cieslarová, Zimná kráľovná – Markéta Škubnová, Kocúr Mourek – Nela Simaová, Ťapka – Kristýna Vašíčková, Baba Jaga – Ivo Marták a veľa ďalších

V šou bolo možne vidieť vynikajúcu zvolenskú trénerku Janku Zrubecovú ktorá v Mrázikovi vystupovala ako dedinské dievča, srnka a prasiatko.

Šou Mrázik bude pokračovať v turné ešte:

  • 12.11.2011 Žilina – Zimný štadión
  • 26.11.2011 Košice – Steel Aréna
  • 17.12.2011 Bratislava – Zimný štadión O. Nepelu

Po absolvovaní tohto neskutočného predstavenia môžem odporučiť, aby ste si to nenechali ujsť.  Budete očarení a odídete s pocitom šťastia, dáte mi za pravdu, že túto ľadovú šou sa oplatilo vidieť.

Fotografie aj video je zo zvolenskej časti turné a aspoň takto si môžete ešte raz vychutnať atmosféru, ktorú tam bolo cítiť na každom kroku.

Video zostrih – doporučujem zapnúť tlačidlo HD na videu

Fotografie

Pocity divákov

pán Vlado – Asi najvýstižnejšie by sa dalo napísať že to bolo úžasné a grandiózne. Špičkové korčuliarske výkony dokreslené perfektnými projekciami a krásnou hudbou ktoré vo vzájomnom spojení maximálne priblížili dej tejto známej vianočnej rozprávky. Myslím, že nebudem hovoriť len za seba, ale bola to špičková akcia, ktorá sa tak skoro vo Zvolene ale aj na Slovensku opakovať nebude. Môj obdiv patrí všetkým, ktorí sa na projekte podielali, hlavne krasokorčuliarom, ktorí vdýchli tejto rozprávke nový rozmer, choreografovi a režisérovi ktorí dokázali premeniť dej rozprávky do krasokorčuliarskeho umenia ale aj všetkým ľudom, technikom ktorých nebolo vidieť ale ich práca nám priniesla tento umelecky a technicky dokonalý zážitok!

Nesmierne ma teší, že v Mrázikovi vystupuje aj zástupkyňa nášho mesta Zvolen, Janka Zrubecová a aj preto malo toto vystúpenie vo Zvolene punc výnimočnosti.

Ďakujem!

Článok, foto a video: J. Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading