• Pi. apr 26th, 2024

Psia sánkovačka vo Zvolene

Autor IMG_1979

feb 22, 2012 , ,
psia-sankovacka-zvolen-4
Beny. Foto: Ján Števonka.

Na nedeľné popoludnie 19.2.2012 zorganizovalo OZ Psíčkari-ZV zaujímavú akciu pod názvom Psia sánkovačka, akcia “SNEŽNÉ PSY”.

Snežná akcia sa konala na kopci nad Zlatým potokom pri napájadlách a zúčastniť sa jej mohli nielen psy a ich majitelia, ale rozhodne každý, kto chcel spojiť v túto nedeľu príjemné s užitočným.

Možno v menšom počte, ale o to v lepšej nálade si prišli na svoje naši štvornohí miláčikovia, ktorí sa tu mohli vyšantiť a nájsť si tu nového kamaráta. Nakoľko sa tu našli aj väčšie plemená psov, tak sa využila ich sila v psích záprahoch, v ktorých ťahali deti na boboch dolu kopcom a veru sily mali neúrekom.

Počas psích radovánok sa ich majitelia pri teplom čaji pre zmenu porozprávali o ich potrebách a starostiach. V rámci psíčkarskych aktivít ako aj karanténnej stanice sa rozoberala téma prístupu mesta k psíčkarom.

Nakoľko bol čas neúprosný a ostatné akcie nepočkajú, tak som musel opustiť túto fantastickú spoločnosť príjemných ľudí, ktorí tam ešte pobudli nejaký čas so svojimi chlpáčmi.

O najbližších aktivitách, ktoré budú organizované pre psov a ohľadne psov budeme včas informovať.

Pre Vás ostatných tu mám fotografie a minútu videa z ťahania bobov. Téma psíčkarov nám nie je ľahostajná a bytostne sa aj nás dotýka a preto je pre Vás, ktorí sa chcete k tejto téme vyjadriť určená adresa “zv-podujatia@live.com” (bez úvodzoviek). Pokúsim sa predostrieť Vaše pripomienky na mesto. Raz sa možno ten hrach na stenu nebude hádzať zbytočne…

Fotografie

Článok, foto a video: Ján Števonka

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading