• Ne. máj 19th, 2024

Dura & Blues Club to parádne rozbalila v Charisme

Autor IMG_1979

máj 5, 2013 ,
juraj-turtev
Juraj Turtev. Foto: Ján Števonka.

Dura & Blues Club je voľná hudobná formácia založená na kamarátstve ľudí s podobným hudobným myslením a práve táto kapela v sobotu 4.5.2013 zahrala v Charisma Café  v zložení Juraj Turtev, Erich „Boboš“ Procházka a Ivan Tomovič.

Erich “Boboš” Procházka, hráč na ústnu harmoniku, je významným hudobníkom na slovenskej scéne, ktorí sa zúčastnil na nahrávaní desiatok albumov pre rôznych interpretov. Je členom kapely Sitra Achra a spolupracuje aj s hudobníkmi ako Richard MullerPeter “Bonzo” RadványiPeter Lipa a ďalší.

Ivan Tomovič– „Orchester Ivana Tomoviča“ vznikol v r.1984 ako duo – elektrická gitara, bicie a neskôr sa rozšíril o basgitaru. Toto psychdelické zoskupenie bolo jedno z prvých svojho druhu nie iba v Trnave ale i na Slovensku. I jeho ďalšie projekty ako Bakelit či Siláž boli náznakmi experimentu bezžánrovosti.

Juraj “Dura” Turtev – bluesový gitarista, spevák, autor a organizátor. Začal hrať okolo roku 1983 s Erichom “Bobošom” Procházkom, s ktorým založili prvú akustickú zostavu kapely Bluesweiser. V súčasnosti, okrem Bluesweiseru, hráva Juraj Turtev aj so zoskupením Dura & Blues Club. Má tiež projekt s americkým bluesmanom Toddom Bokichom, t. č. žijúcim v Prahe.

Video

Fotografie

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteri

Podobná téma

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading