• Pi. apr 26th, 2024

Sobota v OC OKO sa niesla v znamení jogy

joga-den-2
Výzdoba ešte viac umocňovala tento Joga deň. Foto: ZV-podujatia

Deň jogy alebo joga deň,  proste deň venovaný joge. Aj tak sa dá nazvať celodenné podujatie, ktoré sa konalo v priestoroch OC OKO na zvolenskom sídlisku Západ.

Hlavnou organizátorkou tohto sobotného podujatia 28.11.2015 bola dobre známa lektorka jogy Eva Ježovičová, ktorá tu precvičovala  HATHA jogu.

Počas dňa sa cvičili štyri druhy (HATHA, ACRO, POWER a joga SMIECHU) a každú z nich mal pod palcom iný lektor.

Joga deň odštartovala pomalou hatha jogou Eva Ježovičová,  pri ktorej sa každý sústredil na svoje dýchanie a takto sa vo svojom vnútri správne koncentroval.

Druhá v poradí bola zaujímavá,  ale prevedením  dosť náročná acro joga s Katkou. Tento druh je špecifický v tom, že sa robí vo dvojiciach, pri cvičení sa posilňuje celé telo a na záver aj po kurze lietania pocítili všetci príjemný relax.

Po obednej prestávke prišla na rad power joga v podaní Eriky Vávrovej. Bola podstatne rýchlejšia v prevedení a techniku bolo potrebné už dostatočne ovládať .

Posledná a azda najzaujímavejšia bola joga smiechu s Martinom Cifríkom. Človek by ani nepovedal, že sa aj takto dá praktikovať joga, ale bolo to vskutku zaujímavé a všetci boli doslova unesení.

Na záver rozhodne palec hore za úpravu priestoru. Použitím prehozov bola navodená  príjemná atmosféra, soška Budhu dohliadala na cvičencov a samozrejme palec hore aj za samotné podujatie, že vôbec vzniklo.

Fotografie

Článok a foto: Ján Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading