• Po. jún 17th, 2024

Ružomberskú Veľkú cenu absolvovali krasokorčuliarky ŠKK Zvolen

Autor IMG_1979

feb 26, 2016

andrea-gaalova-2016TS: Preteky Slovenského pohára v krasokorčuľovaní (SP) pokračovali cez víkend 20.-21. februára svojim 11. kolom. Na Veľkú cenu Ružomberku prihlásilo 27 klubov Slovenska až 181 krasokorčuliarov, ktorí súťažili v 7 dievčenských a 4 chlapčenských kategóriách. Dievčat pretekalo 159 a chlapcov 23. Mimo SP dostalo priestor aj 21 hviezdičiek.

Do Ružomberku vycestovalo aj 6 krasokorčuliarok Športového krasokorčuliarskeho klubu mesta Zvolen (ŠKK) spolu so svojou trénerkou Janou Zrubecovou. Súťažili v 3 vekových kategóriách. V kategórii mladších žiačok sa Dominika Hatadámová umiestnila na 30. a Dorota Marková na 35. mieste. V kategórii 9 ročných nádejí Andea Gaálová obsadila 22. a Dominika Nociarová 23. miesto. V 10 ročných nádejach sa Karin Ištokovičová umiestnila na 24. a Laura Debnárová na 17. mieste.

Posledné kolo pretekov SP pred Majstrovstvami Slovenska juniorov žiactva a nádejí čaká na mladých slovenských krasokorčuliarov 27.-28. februára v Žiline.

Už teraz je jasné, že na M-SR sa túto súťažnú sezónu nekvalifikuje ani jedna pretekárka ŠKK. Dôvodom boli neporovnateľné tréningové podmienky, keď naše krasokorčuliarky mali k dispozícii týždenne toľko hodín na ľade čo ich súperky mali za 1 deň. Ani zlepšenie situácie od polovice januára, keď začali konečne trénovať na ľade dvojfázovo, nestačilo dohnať zameškané. Aj napriek tomu dokázali spolu s trénerkou Janou Zrubecovou nacvičiť súťažné voľné jazdy a od konca novembra sa ich až 7 aj zapojilo do už rozbehnutej série pretekov SP.

TS: Mária Zrubecová. Foto: Vladimír Vlček.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading