• Pi. apr 26th, 2024

Šaffova ostroha bola plná fantastických choreografií

Autor IMG_1979

apr 18, 2018
Pranie na potoku. Foto: IMG_1979

Veľa neskutočných choreografií ako aj sólových vystúpení bolo možné na vlastné oči  vidieť v sobotné popoludnie 14.4.2018 v DK ŽSR vo Zvolene, nakoľko sa tu konala Krajská prehliadka sólistov tanečníkov v ľudovom tanci.

Podujatie nieslo názov Šaffova ostroha a jednalo sa o postupovú súťažnú prehliadku, ktorú vyhlasuje Národné osvetové centrum v Bratislave. TU v kultúrnom dome železničiarov sa konala súťaž pre dva kraje a to pre Žilinský a Banskobystrický. Okrem toho bolo možné vidieť aj najnovšiu tvorbu folklórnych súborov z okresov Detva, Krupina a Zvolen.

V rámci regionálnej prehliadky choreografií folklórnych súborov bolo možné vidieť 19 choreografií v podaní folklórnych súborov DFSk Detvani z Detvy, DFSk Slatina zo Zvolenskej Slatiny, DFSk Geľovianka zo Sebechlieb, DFSk Hrachovinka zo Senohradu a sólisti tanečníci z Banskobystrického a Žilinského kraja.

Ako to už v súťažiach býva, len tí najlepší tanečníci a choreografie mohli postúpiť do vyšších kôl jednotlivých súťaží, tak ako do Šaffovej ostrohy, tak aj choreografií. Ako už bolo spomenuté, bolo možné vidieť vystupovať tanečníkov z dvoch krajov a tak aj z každej súťažnej kategórie tu mali zastúpenie z oboch krajov.

Samotné podujatie moderovala Michaela Košová z Liptovskeho Mikuláša.

O tom kto postúpi rozhodovala tu prítomná ctená porota v zložení

  • Martin Urban (choreograf, tanečný pedagóg, atď)
  • Mgr. art. Vanda Golianová (tanečná pedagogička)
  • Mgr. art. Simona Dikaszová (tanečná pedagogička)

Následne po všetkých vystúpeniach sa na pol hodinu odobrala porota dohodnúť sa na konečných výsledkoch.

Nech sa páči pár fotografií

Článok a foto: IMG_1979

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading