• Po. jún 17th, 2024
country-zahrada-2011-zvolen
Ryžovanie zlata bavilo deti dlhé hodiny. Foto: ZV-podujatia

Mini festival country hudby sa uskutočnil vo Zvolene 8.7.2011 pri fontáne na Námestí SNP. Program bol doslova nabitý zvučnými menami interpretov. Celé podujatie uvádzal  Martin Mázor.

Za skupiny, ktoré vystúpili na pódiu treba spomenúť Gapeľské šípy (Nová Baňa), zvolenskú trampskú legendu Sosna či Pacipacifik (Zvolen) a v samotnom závere vystúpila česká legendárna skupina Taxmeni.

Počas prestávok ale i súbežne s vystupujúcimi skupinami prebiehal pri fontáne  sprievodný program, ktorý tvorilo ryžovanie zlata, country tance, beh s dynamitom. Záver okorenila ohňová show.

Videá, fotografie a všetko ostatné nájdete v pokračovaní článku.

Samotný sprievodný program mala na starosti westernová skupina Túlaví vlci, ktorá si pripravila bohatý program nielen pre divákov, ale zabavila aj deťúrence pri hre s dynamitom.

V dvoch článkoch vám priblížim atmosféru tohto country podujatia nielen slovom, fotografiami ale i videami,  takže poďme na ten prvý.

Po odznení zvonkohry na evanjelickom kostole o 18:00 hod. prečítal pán Mázor program večera a zároveň uviedol prvú country kapelu, ktorá už bola pripravená na pódiu.

Gapeľské šípy (Nová Baňa) bola prvá kapela, ktorá odohrala počas svojho vystúpenia väčšinou coververzie známych skladieb.

Gapeľské šípy – Jessie James

Po hudobnej časti nasledovala humorne ladená westernová scénka o divokom západe, ktorú odohrala skupina Túlaví vlci.

Túlaví vlci – westernová scénka

Druhou hudobnou skupinou bola zvolenská trampská skupina Sosna, ktorá taktiež zahrala prevzaté skladby.

Trampská skupina Sosna

Westernovú skupina Túlaví Vlci tvoria aj členky nežnejšieho pohlavia a práve ony – Vlčice, ako ich pán Mázor premenoval, zatancovali pred divákmi ukážku country tanca.

Vlčice – country tanec

Tak to by bol koniec prvej časti tohto  bohatého programu. V druhej časti budú videá z vystúpenia zvolenskej skupiny Pacipacifik a českej legendárnej skupiny Taxmeni, nebude chýbať ani video detskej hry beh s dynamitom, ako aj ostatné fotografie.

Na samotný záver ešte fotografie.

Blog, foto a video: Ján Števonka. Gramatická úprava: Helena Zacharová.

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteri

Podobná téma

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading