• Pi. apr 26th, 2024

Čo má nové športový krakorčuliarsky klub mesta Zvolen?

emilia-buchova-2013-zvolen
Emília Buchová: Foto: ZV-podujatia (ilustračné).

TS – Na záver dvojtýždňovej súťažnej prestávky absolvujú krasokorčuliarky Športového krasokorčuliarskeho klubu mesta Zvolen (ŠKK) testy výkonnosti, ktoré sa budú konať 25. januára na zimnom štadióne v Detve. Ich úspešné absolvovanie je jedným z nominačných kritérií postupu na Majstrovstvá Slovenska.

Pozostávajú zo 7 tried podľa obtiažnosti – techniky korčuľovania a krasokorčuliarskych prvkov. K plneniu výkonnostných testov sa pristúpilo po zrušení povinných cvikov a práve testy z ich zásad vychádzajú. Tvorí ich 7 základných prvkov a ich varianty – oblúky, vlnovky, trojky, protitrojky, zvraty, protizvraty a kľučky ktoré sú prípravou na zvládnutie voľných jázd. Ich účelom je nielen preverenie pretekárov v plnení krasokorčuliarskych prvkov ale hlavne zabezpečuje vyrovnaný výkonnostný rast všetkých krasokorčuliarov.

Testov v Detve sa zúčastnia aj 4 krasokorčuliarky ŠKK: Barbora Čunderlíková, ktorá bude plniť test č.5, Emília Buchová a Dorota Marková test č.6 a Laura Debnárová test č.7.

Už v nedeľu 26. januára pocestujú pretekárky so svojou trénerkou Janou Zrubecovou na VC Liptova 2014 – do Liptovského Mikuláša na 11. kolo pretekov SP.

Umiestnenia krasokorčuliarok ŠKK z jednotlivých kôl SP ako aj plnenie testov sú zverejnené na klubovej stránke www.krasozvolen.sk.

Výsledky všetkých účastníkov krasokorčuliarskych súťaží, priebežné umiestnenie v SP jednotlivcov ale aj klubov ako aj protokoly z testov výkonnosti sú k dispozícii na stránke krasokorčuliarskeho zväzu – www.kraso.sk.

TS : Vlado Vlček

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteri

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading