• So. máj 4th, 2024

Jazzové námestie zažilo aj narodeninovú oslavu

jazzove-namestie-2014-zvolen-13
Pavel Kabina (uprostred) dostal k narodeninám nové stepky a ešte si aj zaspieval na pódiu skladbu od Korna. Foto: ZV-podujatia.

V júnový piatok 13-teho sa konalo na námestí tradičné hudobné podujatie  Jazzové námestie. Tento rok to bol už 9. ročník.

Podujatie tohto druhu sa tradične koná pod hlavičkou mesta Zvolen a samozrejme HTŠ (Hudobno Tanečné Štúdio).

Ako to už za posledné roky býva, prvá polovica programu patrila HTŠ Zvolen, či už sa jednalo o Pódium mladých alebo neskôr o dievčenskú skupinu Sweet Little Chicks, ktorá svoje vystúpenie okorenila menším prekvapením. Po nich sa už potom predstavila skupina Swingless Jazz Ensemble a na samotný záver vystúpilo trio McGlashan (Can), Tsuchida (Jap) a Hobzek (CZ)

Poďme si teda  prejsť  program pekne poporiadku.

Všetko odštartovala o 17-tej HTŠ  manželov Kováčovcov tzv. Pódiom mladých s podtitulom zvolenský bigband. A práve tento bigband je ich novinka, ktorej ukážku bolo možné vidieť pred pár dňami na oslavách Dňa mesta Zvolen. S tradičnými hudobnými číslami vystúpili aj ostatní študenti.

Don’t Try Suicide

Druhým bodom programu večera bola dievčenské vokálna skupina Sweet Little Chicks v zostave Lenka Baldovská (spev), Simona Baldovská (spev), Viera Hudecová (spev), Alžbeta Vaculčiaková (spev), Júlia Kuricová (spev). Ostatok kapely tvorí Pavel Kabina (bicie), Mgr. Pavol Kováč (klavír) a Pavol Pondelík (saxofón).

Love for sale

V úvode spomenuté prekvapenie  prišlo v závere ich vystúpenia. Bolo to najskôr spevácke vystúpenie  Pavla Kabinu, ktorý zaspieval skladbu od Jiřího Korna – Sladká Suzi a neskôr došlo na gratuláciu k jeho 60-tim narodeninám. Ako dar dostal okrem kvetiny aj novučičké stepky.

Pavel Kabina – Sladká Suzi 

Po 19-tej bol na pódiu Swingless Jazz Ensemble – Big band hrajúci prevažne swingový repertoár.

Swingless je jazzový orchester zložený zo študentov SZUŠ Heleny Madariovej v Nitre a konzervatórií a pedagógov.

Vznikol v septembri 1999 pri ZUŠ v Mojmírovciach, neskôr pôsobil pri SZUŠ ARS Studio. V súčasnosti sa nachádza pri Súkromnej základnej umeleckej škole Heleny Madariovej v Nitre. Vystupuje na podujatiach akými sú recepcie, plesy, svadby, narodeninové oslavy, pravidelné koncerty v rôznych kaviarenských zariadeniach a rôzne hudobné festivaly a súťaže.

V roku 2011 sa orchester zúčastnil na Medzinárodnom hudobnom festivale v Českej Kamenici, z ktorého si odniesol Strieborné pásmo. V roku 2012 orchester získal na bigbandovom festivale v Budapešti ocenenie Special Gold v A kategórii.

Počas ich vystúpenia si zahral s nimi aj Martin Uherek (saxofón), ktorého je možné vidieť aj v kapele PIGS.

Swingless Jazz Ensemble – Big band

Na záver vystúpilo  trio McGlashan (Can), Tsuchida (Jap) a Hobzek (CZ)

Toto bola kratšia verzia článku o tom, čo bolo možné zažiť na 9. ročníku podujatia Jazzové námestie

Fotografie

Článok foto a video: Ján Števonka.

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteri

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading