• So. apr 27th, 2024

Roman Uhliar dostal na podnet austrálskej ambasády Tatrankový rád

Autor IMG_1979

aug 6, 2017
Tvorba Romana Uhliara nieje len panoramatická fotografia. Foto: ZV-podujatia.

Jeho tvorba má široký záber a svojim spôsobom je rozhodne unikátna, autor je na ňu právom hrdý. Pohltí Vás a nechá zamyslieť sa nad tým, ako sa to, či ono autorovi podarilo spraviť.

3.8. 2017, V horúci augustový podvečer, sa vo výstavnom priestore Lesníckeho a drevárskeho múzea konala vernisáž výstavy Romana Uhliara pod názvom “Tatranky, Horalky a bájky”.

Na otvorení samozrejme nemohol chýbať sám autor, ale samozrejme, bola tu prítomná riaditeľka múzea Mgr. Ľubica Miľanová, primátorka mesta Zvolen Ing. Lenka Balkovičová a pár viet prišiel povedať aj kamarát a novinár Jozef Poliak.

Meno pána Uhliara je úzko späté s múzeom, nakoľko je tomu už 25 rokov, kedy sa stal členom kolektívu múzea a stal sa lesníkom, kurátorom a to hneď po absolvovaní Lesníckej fakulty TU Zvolen. Za 6 rokov, počas ktorých pôsobil v múzeu tak pripravil 4 krátkodobé výstavy s lesníckou tématikou, pripravil špeciálny seminár v rámci výročia Jozefa Dekréta Matejovie a založil aj už pravidelnú hubársku súťaž “Objavujeme huby a ich tajomstvá”, ktorá sa koná počas troch dní a na konte má toho ešte omnoho viac.

Toto bola jeho v poradí už tretia výstava a o nejakom zhrnutí toho naj o autorovi porozprával v pútavom príbehu novinár Jozef Poliak.

Samozrejme, k slovu sa dostal aj autor a ozrejmil, prečo výstava nesie práve takýto názov. Presne charakterizuje to, čo uvidíte – panoramatické fotografie nielen z hôr a mnoho ďalšieho.

K záveru vernisáži mu bol vtipným spôsobom udelený Tatrankový rád, ktorý  bol udelený na podnet austrálskej ambasády a tento rád obsahuje okrem tatraniek aj slzy všetkých dievčat, ktoré začali plakať, keď Roman pred nedávnom z Austrálii odišiel.

Na pochopenie  všetkého  napísaného doporučujem pozrieť priložené video.

Výstavu Vám vrelo odporučujeme vidieť na vlastné oči, k zhliadnutiu bude do 30.9.2017 pôvodne 15.9. 2017.

Video

Fotografie

Článok, foto a video: J. Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading