• Po. máj 20th, 2024

11. ročník Cultureboxu zaznamenal rekordnú účasť

Autor IMG_1979

júl 24, 2017
ZVA 12-28 BAND rozprúdil fantastickú zábavu pred pódiom. Foto: ZV-podujatia.

Fantastické koncerty, nadpriemerná účasť baviacich sa ľudí, teplé letné počasie, tancovačky pred pódiom a niekoľko pozitívnych noviniek, tak o tom a nielen o tom bol jedenásty Culturebox.

V poradí už 11. ročník festivalu Culturebox, ktorý sa konal počas dvoch dní 21. a a 22.7.2017 v Parkovej galérii Ľudovíta Štúra zorganizovalo Občianske združenie Dlhý, široký a bystrozraký spolu s ďalšími partnermi a svoj podiel tu malo aj mesto Zvolen. Na veľmi kvalitnej úrovni zabezpečil ozvučenie Vladko Tanečka s kolektívom.

Samozrejme, nechýbal ani zakladateľ festivalu a to konkrétne Peter Kičák, ktorý sa prišiel pozrieť na sobotnú časť festivalu.

Počas dvoch dní sa zišla vo Zvolene naozaj pestrá paleta kapiel a to nielen zo Slovenska, ktorá tu navodila tú správnu letnú festivalovú atmosféru.

Zoznam interpretov

Piatok 21.7.2017

  • Loopata Makay, Dáša Fon Fľaša, Fresh Out Of The Bus, Mr.Teddy and the Sidekicks, Funky Emotions, Vec & Škrupo

Sobota 22.7.2017

  • Martin Chrobák & Marian Jaslovsky, Dave Brannigan, Ondřej Daniš, Valér Miko Trio, Zuzana Mikulcová, Buty, Talent Transport, ZVA 12-28 BAND, Love 4 Money

Ako je zjavné už z mien interpretov, bolo to počas oboch dní viac než žánrovo pestré a v prvý deň od 15:30 a nasledujúci od 13:30 prepletené známejšími a menej známejšími hudobnými zoskupeniami. Rozhodne treba dať palec hore za výber účinkujúcich, ktorí na pódiu rozhodne nesklamali a boli viac než hodní mena tohto festivalu.

Talent Transport, ZVA 12-28 BAND, Love 4 Money, Vec & Škrupo boli rozhodne ťahákmi festivalu, navodili tú správnu atmosféru a pritiahli nevídané množstvo návštevníkov zo Zvolena a blízkeho okolia.

Dovolím si tvrdiť, že tento 11. ročník bol po všetkých stránkach najlepší a organizátori pravdepodobne

vypočuli minuloročný hlas ľudu a tento rok boli aj mobilné WC a dostatok lavíc pre tých, čo si chceli posedieť pri občerstvení.

Nech sa páči opäť pár fotografií.

Fotografie

Článok a foto: J. Števonka

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading