• Pi. apr 26th, 2024

V živom parku sa strhla veľkonočná hasičská oblievačka

Autor IMG_1979

apr 1, 2018
Já mám kapucňu mne tá voda neprekáža. Foto: IMG_1979

V parku J. D. Matejovie (Živý park) sa konala predveľkonočná generálka, plná zábavy a detského džavotu.

Aj takto nejako sa globálne dá nazvať sobotné podujatie, ktoré sa konalo v spomínanom parku na zvolenskom sídlisku Zlatý Potok pod názvom Hasičská veľkonočná oblievačka.

Organizačne, tak ako za ostatné roky všetky podujatia, ktoré sa nielen v tomto priestore konali mali pod palcom poslanci za túto mestskú časť a to Robo Vasil a Miroslav Slížik. Samozrejme, gro samotného podujatia mal na starosti Dobrovoľný hasičský zbor mesta Zvolen, na čele s kapitánom Dušanom Hanckom. Spoluorganizátorom bolo občianske združenie HYBaj VON.

Samotné podujatia moderoval Martin Matuška.

Tu v Živom parku pripravili pre deti niekoľko stanovíšť, na jednom z nich prezentovali svoju techniku v zásahovom vozidle. Opodiaľ si drobci mohli nielen ohmatať, ale aj vyskúšať výstroj hasiča, ale azda najväčšiu radosť mali šarvanci zo striekania vody z pumpy do plastových pohárikov.

Kto sa už pri tejto hasičskej technike dosť pozabával, mohol skúsiť rôzne hry, ako lovenie rybičiek alebo skladanie puzzle a tí udatnejší si mohli skúsiť boj zblízka.

Na samotný záver bola hromadná oblievačka, ktorá sa deťom nesmierne páčila, ale ťažko povedať, či aj ich rodičom, keď potom uvideli svoje premočené ratolesti.

Záverom článku o tomto fantastickom podujatí Vám okrem fotografií ponúkam podpultovú informáciu o najbližších podujatiach tu na tomto sídlisku. V máji môžete očakávať v parku druhý ročník podujatia Zlaté dno a o mesiac neskôr na ihrisku ZŠ Rázusa už 3. ročník (ak dobre počítam) podujatia Vivat Vákacia. Dúfam, že bližšie informácie sa dozviete nielen na našom portáli.

Video 360° 

Fotografie

Článok a foto: IMG_1979

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading