• Ne. máj 12th, 2024

Do Parku zabudnutých susedov si prišlo uctiť Jozefa Klementa niekoľko desiatok ľudí

Odhalenie reliéfu Jozefa Klementa. Foto: IMG_1979

V piatkový podvečer 26.4.2024 sa v Parku zabudnutých susedov konalo slávnostné dvojpodujatie pod názvom „Homage Jozef Klement“.

Organizačne toto podujatie pripravila rodina Klementová a celým programom sprevádzala Ela Klementová.

V texte k pozvánke bolo napísané: sú to viac ako tri mesiace, čo Jozef Klement už nie je medzi nami, mnohí z Vás sa s ním nemali príležitosť rozlúčiť. Budeme radi, ak preto využijete naše pozvanie na toto špeciálne podujatie. Organizujeme v priestoroch Galérie na Tehelnej vernisáž výtvarných diel na počesť Jozefa Klementa „Homage Jozef Klement.“

Tak sa aj stalo a v tento podvečer prišlo do Parku zabudnutých susedov množstvo ľudí, ktorí doslova vyplnili celý jeho priestor.

Ako som v úvode naznačil, jednalo sa o dvojpodujatie, prvá časť bola venovaná spomienke na Jozefa Klementa a následne prišlo k odhaleniu reliéfu na fasáde firemnej budovy od akad. sochára Drahomíra Prihela.

Za mikrofónom sa vystriedalo hneď niekoľko ľudí, napríklad Ľudmila Holíková, ktorá bola neodmysliteľnou súčasťou pri vernisážach ešte v severozápadnej bašte na Zvolenskom zámku a pár viet povedal za firmu Klemo Peter Zbončák.

Následne vyzvala pani Klementová ľudí, ktorí by sa radi podelili o nejakú spomienku, aby tak urobili a túto ponuku prijal Martin Korčok a jedna pani z Banskej Štiavnice.

Po záverečnej gitarovej skladbe v podaní Amálie Jochimovej sa považovala táto časť za uzavretú a plynule sa prešlo na druhú.

V druhej časti v tomto istom priestore sa konala vernisáž výtvarných diel na počesť Jozefa Klementa „Homage Jozef Klement“.

Vystavovateľmi v priestoroch Galérie na Tehelnej sú autori Stano Černý, Daniela Servin, Eva Hnátová, Milan Hnát, Ján Raška.

Za autorov tu boli prítomní poslední traja menovaní a pár viet o výstave povedal pán Raška a pani Hnátová.

Po podpise do špeciálneho rámu sa dala považovať táto výstava za otvorenú a vystavené diela si môžete pozrieť do 28.5.2024.

Na záver sa dá povedať len toľko, že celé toto podujatie bolo emocionálne vybičované a počas takmer trištvrte hodiny sa tu doslova dala cítiť energia od všetkých, čo si sem v tento piatkový podvečer prišli uctiť pamiatku nielen pre kultúru zanieteného človeka, ktorým Jozef Klement rozhodne bol.

Tak ako zvyčajne Vám prinášame pár fotografií a videá z celého priebehu tohto podujatia.

Video: Odhalenie reliéfu Jozefa Klementa

Video: Vernisáž výstavy „Homage Jozef Klement“

Fotogaléria: Spomienka na Jozefa Klementa

Článok, fotografie a videá: IMG_1979

Pridaj komentár

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading