• Ne. máj 26th, 2024

Ružomberčanky zo Zvolena víťazne

bk-zvolen-mbk-ruzomberok-juniorky-basketbal-5
V bordovom drese Alexandra Sládoková. Foto: Ján Števonka.

V nedeľu 15.1.2012 sa uskutočnil v hale IX. ZŠ vo Zvolene basketbalový zápas v mládežníckej kategórii junioriek, v ktorom sa proti sebe postavili domáce BK ZŠ Zvolen a MBK Ružomberok.

Tí, ktorí pravidelne sledujú zápasy a dianie v mládežníckych kategóriách dozaista vedia, že klub BK Ružomberok má svoje kvality, ale ako sa hovorí ,vojna bez boja nie je vopred prehratá.

Časy, keď v zostave hrali ŠtiasnaNagyová sú nenávratne preč a nakoľko klub nemá ročník narodenia 1993 tak juniorky tvorí zlepenec ročníkov 94 a 95. Treba podotknúť, že aj napriek prehre v tomto zápase sa zvolenské dorastenky držali tri zo štyroch štvrtín zápasu viac než úctyhodne. Priebeh zápasu sa dá prirovnať tomu z piatku, so ŽBK Whirlpool Poprad.

Začiatok zápasu začal dosť rýchlym nábehom ružomberských dievčat a to vyústilo po prvej minúte zápasu k zobratiu si oddychového času trénera zvolenského klubu Mgr. Ľubomíra Douška. Po taktických pokynoch sa mohlo pokračovať v hre, tento krát už hra nabrala správne obrátky.

V druhej štvrtine sa hralo pekne technicky. Ružomberčanky držali počas štvrtiny desať bodový odstup,  na druhej strane Zvolenčanky bojovali, aby im súperky príliš bodovo neušli.

Po oddychu v polovici zápasu značne zlepšili hru domáce hráčky a zaskočili súperky napriek tomu, že tréner hostí nabádal svoje zverenkyne, aby sa zamerali na rozohrávačku Sládokovú a Podkošovú Konôpkovú.

V poslednej štvrtine však už domáce Zvolenčanky nestačili so silami, čo súperky zaraz využili vo svoj prospech a tak sa zápasové skóre zastavilo na hodnote 51:77.

Fakty zápasu – najviac bodov v zápase 

  • BK ZŠ Zvolen – Konôpková 17 a Ľuptáková 13
  • MBK Ružomberok – Fričová 18 a Longauerová 16

Priebežné poradie

  1. Dannax Sport Košice – 4 body
  2. MBK Ružomberok – 4 body
  3. BK SOUŽ Cassovia Košice – 3 body
  4. BK Petržalka – 3 body
  5. BK UMB 08 B.Bystrica – 3 body
  6. ŽBK Whirlpool Poprad – 3 body
  7. BK ZŠ Zvolen – 2 body
  8. BaO TJ Strojár Malacky – 2 body

Video – BK ZŠ Zvolen v bordovom – doporučujem zapnúť tlačidlo HD na videu

http://vimeo.com/stevonka/zvolen-ruzomberok

Fotografie

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading