• Po. jún 17th, 2024

Prešovčanky s víťazstvom spod Pustého hradu

Autor IMG_1979

jan 15, 2012 ,
zhkm-zvolen-sarisanka-presov
Jedna vec je napriahnuť sa a druhá trafiť puk. Foto: Ján Števonka.

Šláger 12. kola v II. časti 1. ligy žien medzi ŽHKm Zvolen a ŽHK 2000 Šarišanka Prešov sa uskutočnil v sobotu 14.1.2012. Zvolenským ženám sa nepodarilo v poslednej tretine udržať súperky na uzde a podľahli im vysoko 1:6.

Do tohto zápasu nastúpili zvolenské ženy so zmenou na brankárskom poste. Po zápase s Topoľčanmi dostala stop Adriana Hrčková a nahradila ju Jana Tišťanová.

Úvod prvej tretiny zápasu sa hral vo väčšine času na našej polovičke, ale v štvrtej minúte sa   Prešovčanka Fortúnová dopustila na našej hráčke podrazenia. Tento moment o minútu na to v piatej minúte využili zvolenské hráčky a po asistencii Kvakovej a Časnochovej umiestnila puk za chrbát Mariann Magyar Adriana Verešíková a bolo 1:0. Odpoveď prišla v deviatej minúte zápasu po prihrávke Štofaníkovej na Moravčíkovú a bolo vyrovnané 1:1.

Druhá tretina sa držala v réžii opatrnosti na oboch stranách, aby sa nedopúšťali zbytočných chýb a treba vyzdvihnúť výkon zvolenskej gólmanky, ktorá vychytala veľa vyložených šancí súperiek. Prelom prišiel v tejto tretine až v tridsiatej druhej minúte do zvolenskej brány z hokejky Štofaníkovej a vedenia sa ujali Prešovčanky 1:2.

Tretia tretina bola zlomom v zápase a diváci boli svedkami až štyroch gólov do domácej brány.  Prešovčanky sa postupne vystriedali – v štyridsiatej siedmej minúte Moravčíková, o deväť minút na to Stašová, nasledovala v päťdesiatej siedmej Fedorová a o dve minúty zaknihovala výsledok zápasu na 1:6 Raková.

Fakty zápasu

Góly v zápase

  • 1:0 Adriana Verešíková (Monika Kvaková, Petra Časnochová), 1:1 Zuzana Moravčíková (Slavomíra Štofaníková), 1:2 Jana Štofaníková (Miroslava Stašová, Zuzana Moravčíková), 1:3 Zuzana Moravčíková, 1:Miroslava Stašová (Edita Raková, Slavomíra Štofaníková), 1:5 Barbora Fedorková (Jana Štofaníková), 1:6 Edita Raková (Andrea Fortunová)

Rozhodcovia

  • Celarová Nikoleta, Kúdeľová Michaela, Besedičová Ivana, Nemčok Vladimír (inštruktor), divákov: 35

Poradie po 12. kole

  • 1. HK ŠKP Poprad, 2. HC Spiš.N.V., 3. HC Topoľčany, 4. Šarišanka Prešov, 5. MHK Martin, 6. ŽHKm Zvolen, 7. ŽHK Iskra Banská Bystrica

Video zostrih – ŽHKm Zvolen v bielom – doporučujem zapnúť tlačidlo HD na videu

Fotografie

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading