• Ne. máj 19th, 2024

Volejbalové športové prvoligové kluby idú na víťaznej vlne

Autor IMG_1979

mar 9, 2015
volejbalovy zapas zien
Foto ilustračné. Foto: ZV-podujatia

To, že loptové športy vo Zvolene (basketbal, volejbal – ženy a muži) svojimi kvalitnými výsledkami zatieňujú okrem iných športov napríklad aj taký hokejový extraligový tím HKM Zvolen je známe pár rokov. Naposledy sa dalo o tom presvedčiť vo štvrtok 5.3.2015, kedy boli udelené až dve z troch ocenení (basketbal, volejbal) práve loptovým športom a ako tretí bez poradia bol hokej za 7. miesto v sezóne 2014.

 Článok  nájdete TU

Nechcem polemizovať, ale dúfam, že kompetentní vedia, že vo Zvolene hrá aj ďalší volejbalový klub a to MVK Zvolen…Možno niekto chcel, aby to nevyzeralo už aj tak dosť sprosté.

Tak či onak, nemohol som si odpustiť tento úvod, pretože cez víkend pokračovali ďalším kolom dvojzápasy už v postupových fázach bojov v oboch volejbalových prvoligových kluboch. Či už sa jedná o MVK Zvolen, ktorý odcestoval na skusy do Nového Mesta nad Váhom alebo o zvolenské prvoligové volejbalistky TJ Slávia TU Zvolen do Rimavskej soboty.

Poďme sa teda pozrieť na to, ako sa darilo obom našim klubom na palubovkách súperov.

TJ Slávia TU Zvolen – 1. liga žien 

Zvolenské ženské prvoligistky hrajú o umiestnenie na 1. – 4. mieste a ich doterajšia bilancia je po tomto zápase už z 34 zápasov 30 víťazstiev, čo predstavuje 92 bodov pred druhými Krupinčankami so 76 bodmi a po prvých dvoch víťazných dvojzápasoch najskôr proti Kysučankám a následne proti Krupinčankám po krátkej pauze ich čakali až 3 dvojzápasy u ich súperov (ďalšie dva vonkajšie ich ešte neminú)

Za prvým dvojzápasom cestovali 7.3.2015 do neďalekej Rimavskej Soboty, kde v podstate s takým tým svojim typickým s prstom v nose (rozumej v pohode) vyhrali oba zápasy prvý 1:3 a druhý 0:3.

Po týchto ďalších dvoch víťazných zápasoch málokto predpokladá, že už nastane nejaká zmena v umiestnení v tabuľke a najbližšie cestujú už 14-teho do Kysuckého Nového Mesta.

Zostava TJ Slávia TU Zvolen 

  • Osvaldová(C), Tužinská, Sásiková, Boháčiková, Nociarová, Danková ( Hríbiková, Chamulová ) libero Brjančinová

Ostatné výsledky 17. kola

  • VK Slovan Rimavská Sobota – TJ Slávia TU Zvolen 1:3 a 0:3
  • TJ ŠK VK Krupina – MŠK Kysucké Nové Mesto 2:3 a 0:3
  • TJ Lokomotíva Čadca – TJ Mladosť Považská Bystrica 3:0 a 3:0
  • VA Žilina – 1. VK Púchov 1:3 a 0:3

Tabuľka

MVK Lokomotíva Zvolen – 1. liga mužov 

Zvolenskí mužskí prvoligisti hrajú taktiež o umiestnenie na 1. – 4. mieste a ich doterajšia bilancia z 32 zápasov 28 víťazstiev, čo predstavuje 82 bodov pred druhým Púchovom so 74 bodmi.

V Novom Meste opäť predviedli super hru … (bude aktualizované ako náhle budú oficiálne potvrdené výsledky)

Nuž, tak toto bolo také krátke zhrnutie fantastických výkonov v športových loptových zápasoch dvoch zvolenských volejbalových klubov MVK Zvolen a nežnejšieho klubu TJ Slávia TU Zvolen.

Ostatné výsledky 17. kola

  • VK Nové Mesto nad Váhom – MVK Lokomotíva Zvolen
  • VŠK Púchov – AVK Magnezit Revúca 3:0 a 3:0

Do ďalších bojov o dobytie brány do extraligy je vykročené tou správnou nohou a dúfam, že extraligovú účasť nepoznačí nejaký zádrheľ a ak budú potrebné financie, nájde sa rýchlo nejaká štedrá injekcia.

Článok a foto: Ján Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading