• St. apr 24th, 2024

Zvolenské Slávistky bravúrne porazili Trnavčanky

slavia-tu-zvolen_hit-trnava-19
Radosť našich Slávistiek po víťazstve nad Trnavčankami. Foto: ZV-podujatia.

Streda 18.1.2017 patrila okrem iných podujatí aj prvému tohtoročnému domácemu volejbalovému zápasu extraligy žien.

V športovej hale na zvolenskom sídlisku Západ privítali naše ženy z klubu TJ Slávia TU Zvolen v odvetnom zápase Hit UCM Trnava.

Tento zápas 17. kola bol zároveň predposledný celkovo a posledný domáci zápas našich Slávistiek základnej časti extraligy žien a nič iné ako víťazstvo si na nakopnutie do ďalších bojov nikto nepripúšťal.

Na palubovke pred duelom bolo možné zazrieť nielen kapitánku Janku Tužinskú, ale aj libero Luciu Trnavskú, ba i dlhšie zranenú Magdalénu Nociarovú, ktorá sa však do bojov nezapojila, ale aktívne povzbudzovala.

Prvý set bol ako na hojdačke, v úvode mierne viedli súperky a naše museli dorovnávať. Od polovice sa opäť ujali vedenia protihráčky, ale napokon sa podarilo našim Slávistkám zvrátiť tento set na svoju stranu a ujať sa vedenia 1:0.

Druhý set predstavoval pre nás riadnu facku a v podstate sa naše ženy na nič nezmohli, set skončil 19:25, jednoducho sa nám nedarilo a Trnavčanky vyrovnali na 1:1

Tretí set bol azda najdramatickejší a bojovalo sa na oboch stranách o každú jednu loptu a všetko sa to ukončilo na hodnote 27:25 a zaraz bol stav 2:1 a išlo sa do štvrtého setu.

Aj v tomto (ako sa neskôr ukázalo) poslednom sete zápasu bolo vidieť množstvo pekných herných situácií a až do záveru nebolo jasné, ako to dopadne. Napokon sa podarilo našim hráčkam dotiahnuť zápas do víťazného konca 3:1, pripísať si body do tabuľky a predbehnúť predposlednú Senicu, ktorá v tomto 17. kole doma prehrala s COP Nitra.

Zostavy 

  • TJ Slávia TU Zvolen – Luptáková, Vrabcová, Tužinská, Sásiková, Balcová, R. Kubaliaková, Trnavská (J. Kubaliaková, Kohútová)

Tréner – Marián Uvaček

  • HIT UCM Trnava – Doluda, Režná, Kočišová, Kostelanská, Melišová, Šimková, Plančíková, (Snopková 0, Rusnáková 0).

Tréner – P. Bernáth

Rozhodcovia – I. Čierťašská a P. Andrejčák

Vyjadrenie trénera HIT UCM Trnava (zdroj: Facebook)

“Prehrali sme úplne zaslúžene. Súper bojoval proti nám a my sami so sebou. Výsledok je logický dôsledok predošlého mesiaca. Nečaká nás nič jednoduché, hráme veľa zápasov, všetky ťažké a musíme hľadať riešenia za pochodu, lebo sme zišli z cesty. Spôsobov oživenia družstva, populárnych, ale aj bolestivých, je veľa. Stačí vybrať ten správny.”

Tabuľka po 17. kole volejbalová extraliga žien 2016/17

Ostatné výsledky 17. kola extraliga žien

  • Senický volejbalový klub COP Nitra 1:3
  • Volley project UKF Nitra VTC Pezinok
  • VK EPERIA Prešov VK Slávia EU Bratislava
  • KV MŠK Oktan Kežmarok1. Bratislavský volejbalový klub 1:3

Video – 1. set 

Fotografie

 

Článok, foto a video: J. Števonka

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading