• Št. apr 25th, 2024

Zvolen privíta opäť festival zborov

Autor IMG_1979

okt 8, 2017
zensky spevacky zbor v cervenom
Zvolenský spevácky zbor. Foto: ZV-podujatia

Sympatizanti a nadšenci zborového spevu zbystrite pozornosť!

Po roku sa bude opäť konať Zvolenský trojdňový festival speváckych zborov, v poradí už 9. ročník tohto vskutku výnimočného podujatia v dňoch od 13. do 15.10.2017.

Podujatie organizačne zabezpečuje Zvolenský spevácky zbor a samotný festival je pod záštitou primátorky mesta Ing. Lenky Balkovičovej a podporili ho aj Ministerstvo kultúry SR, BBSK, mesto Zvolen, Matica Slovenská a ďalší.

Skladba účinkujúcich je opäť pestrá a okrem tradičných zborov ako Zvolenský spevácky zbor, Detský spevácky zbor Štvorlístok, zmiešaný mládežnícky spevácky zbor Súkromného Konzervatória PinkHarmony zo Zvolena, Smíšený pěvecký sbor K. Němečka (Moravský Krumlov) vystúpi aj Spevácky zbor Hron (Banská Bystrica), Spevácky zbor mesta Nová Baňa- Cantus Monte Regis, Spevácky zbor mesta Brezno, Cirkevný spevácky zbor Božského srdca Ježišovho Zvolen – Sekier a Brněnský akademický sbor (ČR) 

Tento rok sa môžete opäť tešiť na skvelé spevácke zborové vystúpenia rôznych telies, počas prvých dvoch dní sa bude program vystupujúcich konať v Kongresovom centre Technickej univerzity a posledný tretí a záverečný deň už tradične v Rímskokatolíckom kostole sv. Dominika na zvolenskom sídlisku Západ.

Takže, ak sa pozriete na skladbu programu je z čoho vyberať a týmto Vás srdečne pozývam osobne zažiť tieto vystúpenia počas troch festivalových dní.

Článok a foto: J. Števonka

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading