• Ne. máj 19th, 2024

V rámci projektu Čítanie bez bariér príde do knižnice aj Rasťo Piško

Autor IMG_1979

okt 19, 2017
Čítanie bez bariér

Ondrej Kalamár, Rasťo Piško, Hana Lasicová ako aj Ján Petrík budú bezosporu ťahúňmi vskutku výnimočného čitateľského projektu.  

V Krajskej knižnici Ľudovíta Štúra, Zvolen sa v mesiacoch október a november 2017 uskutočnia (vid zoznam) autorské čítania a besedy so zrakovo postihnutými a inými literátmi.

BBSK, Krajská knižnica Ľudovíta Štúra, Slovenská knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu v Levoči ako aj základná organizácia Únie pre nevidiacich vo Zvolene Vás pozývajú na prezentácie tvorby a autorské čítanie.

Toto všetko je realizované s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR.

Čítanie v rámci projektu

Krajská knižnica Ľudovíta Štúra získala finančnú podporu Ministerstva kultúry SR na realizáciu projektu Čítanie bez bariér. Zámerom projektu je realizovať pre zrakovo znevýhodnených a širokú verejnosť 4 autorské čítania a besedy so zrakovo znevýhodnenými spisovateľmi a spisovateľmi bez zrakového postihnutia.

Každé podujatie bude stretnutím žánrovo príbuzných autorov so zrakovým postihnutím a bez zrakového postihnutia. Pre zrakovo znevýhodnených autorov sa na autorské čítanie v rámci projektu zakúpila elektronická stolová lupa.

Cieľom projektu je podporiť ľudí so zrakovým postihnutím, ktorí majú vzťah k literárnej tvorbe a prednesu, ukázať, že ani nevidiacim či slabozrakým nechýba kreativita.

Výsledkom bude integrácia zrakovo znevýhodnených do spoločnosti prostredníctvom osobných stretnutí so širokou verejnosťou a odstraňovanie bariér dostupnosti tvorby zrakovo postihnutých. Prínosom projektu bude zvýšenie povedomia širokej verejnosti o literárnej tvorbe zrakovo znevýhodnených a integrácia zrakovo znevýhodnených do kultúrneho a verejného života v regióne.

Plánované podujatia v knižnici 

  • 10. október 2017, 16.00 – Ondrej Kalamár a Josef Zbranek
  • 24. október 2017, 16.00 – Ján Petrík a Alica Gajanová
  • 7. november 2017, 16.00 – Rasťo Piško a Michal Herceg
  • 23. november 2017, 16.00 – Hana Lasicová a Viera Petrovčínová

Plagáty k podujatiam 

Článok: úprava článku Krajskej knižnice.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading