• Ne. máj 19th, 2024

Zvolen zažil veľký športový Hýbsa deň

Autor IMG_1979

máj 13, 2018
Nasťa Kuzminová a Roman Juraško. Foto: IMG_1979

Viac než poriadna porcia športu, zábavy, stretnutí so známymi osobnosťami a čo je najpodstatnejšie, všetci si odniesli veľa nových zážitkov.

Tak nielen toto všetko a ešte podstatne viac sa dalo zažiť v poradí už na druhom Zvolenskom HÝBSA day, ktorý sa uskutočnil v druhú tohtoročnú doslova letnú nedeľu 13.5.2018 na námestí. Samotné podujatie počas celého dňa moderoval markizák Roman Juraško.

Toto celé podujatie pod názvom Hýbsa Slovensko a jeho jednotlivé časti v slovenských mestách (28.4. v Prešove, 13.5. vo Zvolene, 3.6. v Bratislave, 16.6. v Poprade a 30.6. v Žiline.) sa nekonajú len tak pre zábavu, ale Nadácia Markíza prostriedky získané z registrácie zo súťažných disciplínach budú poukázané na pediatrické oddelenie Zvolenskej nemocnice.

Podujatie začalo slávnostným otvorením, na ktorom nechýbali ambasádori projektu Lenka Šoóšová ako aj Gizka Oňová. Samozrejme prišli aj markizáci ako Lenka Debnárová, Valér Ferko, Tomáš Juríček a taktiež aj deti zo seriálu Oteckovia.

Za mesto Zvolen tu bola prítomná primátorka mesta Lenka Balkovičová a po jej boku bolo možné vidieť aj fenomenálna Nasťa Kuzminová. Po príhovoroch sa konala ešte jedna milá vec a to, že tu na pódiu riadne prekvapili Lenku Šoóšovú, ktorej tu verejne zablahoželali k včerajším narodeninám. Od dojatia len ťažko hľadala patričné slová. Gizka Oňová však tie slová našla a povedala, že jej pripraví veľké slivkové guľe.

Aby nezabudlo tak po úvodnom ceremoniáli si na paškál zobral deti Miro Jaroš, ktorý spravil deťom nielen veľkú tanečnú rozcvičku, ale zároveň sa tu aj natáčal videoklip.

Počas celého dňa si mohli všetky vekové kategórie poriadne zašportovať v štyroch hlavných disciplínach.

  • HÝBSA run (beh), HÝBSA bike (bicykle, odrážadlá, kolobežky), HÝBSA power (prekážková dráha) a na záver HÝBSA FAMILY.

Okrem toho všetkého sa pomedzi zápolenia konal koncert Mira Jaroša, či tanečný workshop Street Dance Academy Laciho Strika.

Pre deti bol v celom priestore pripravený aj bohatý sprievodný program – skákacie hrady, maľovanie na tvár, atletická škôlka ako kreatívne dielničky a veľa ďalšieho. Nakoľko bolo v dnešní deň aj poriadne horúco tak rozhodne prišlo vhod aj kropenie vodou v podaní DHZ Zvolen.

Nuž, dá sa povedať, že to bolo super podujatie, ktoré prilákalo počas tohto dňa veľké množstvo ľudí na zvolenské námestie a nielen Zvolenčanov, ale aj zo širokého okolia a nech sa páči pár fotografií.

Fotografie – Hýbsa Zvolen 2018

Článok a foto: IMG_1979

 

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading