• Ut. máj 7th, 2024

Skoro 500 mladých tancovalo Štvorylku v centre Zvolena

Autor IMG_1979

máj 18, 2018
Spoločné tancovanie štvorylky. Foto: IMG_1979

Viac ako 400 (488) tancuchtivých nielen z tunajších základných škôl sa v májový piatok 18.5.2018 zišlo na zvolenskom námestí, aby si tu spoločne zatancovali štvorylku.

Bolo to už po štvrtý raz, čo sa toto spoločné tanečné podujatie, ktorého cieľom je prekonať Guinnessov rekord v synchronizovanom tanci (v roku 2012 to bolo cez 30 000 globálne) konalo na zvolenskom námestí.

Mesto Zvolen je súčasťou tohto veľkého European Quadrille Dance Festivalu, ktorý sa organizuje v Európe už niekoľko rokov a samotným vyhlasovateľom tejto súťaže je Slovinsko, kde tento projekt v podstate vznikol.

Koordinátorkou pre mesto Zvolen bola všetkým dobre známa Zuzana Niščáková, ktorá to tu od cca 9-tej rána organizovala a pred poludním, kedy sa začalo spoločné tancovanie prišli na pódium ešte ďalší hostia.

Samozrejme, prišla primátorka mesta Zvolen Lenka Balkovičová, Mgr. Miroslav Marcinko z Odboru školstva, riaditeľka ZŠ Námestie mládeže Ľubica Tomčíková a ďalší vzácni hostia. Všetci do jedného podporovali toto podujatie.

Na pravé poludnie bol oficiálny štart a po odpočítavaní všetci začali spoločne tancovať a celé to trvalo skoro 7 minút. Po tanci a po spoločnom zakývaní do kamier a jedno selfie sa dalo toto podujatie považovať za ukončené.

Video a pár fotografií z tohto zaujímavého podujatia si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Video

Fotografie

Článok, foto a video: IMG_1979

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading