• Po. máj 13th, 2024

Do kulturáku na Podborke zavítal duch Vianoc

Autor IMG_1979

dec 11, 2023 ,
Seniori Partizán FS. Foto: IMG_1979

Deň pred druhou adventnou nedeľou 9.12.2023 sa v kultúrnom dome Podborová konalo jedno fantastické podujatie vo folklórnom duchu.

Tu sa začalo podujatie pod názvom Niečo nového, neslýchaného… s podtitulom Vianočný koncert s folkloristami.

Organizačne tento koncert pripravilo POS Zvolen v spolupráci s mestom Zvolen a celú túto viac ako hodinovú parádu moderoval ešte parádnejšie Tomáš Dom.

Okrem programu v sále si POS Zvolen vo foajé pripravilo pre návštevníkov tvorivé dielne a podával sa tu aj punč a fajné škvarkové pagáče.

Samotný program v sále bol viac než pestrý, na pódiu sa vystriedali nielen tanečníci, ale aj koledníci a betlehemci.

Úvod patril malému koledníkovi na heligónke Marekovi Lukáčovi, po ňom prišiel na rad tanec folklórnej skupiny Seniori Partizán a nebolo to jej posledné vystúpenie tohto podvečera. V dvoch blokoch sa predstavil aj náš detský folklórny súbor Zornička.

Nakoľko kvôli chorobe nemohli prísť zahrať členovia zoskupenia Moja fujarôčka, zastúpili ich Michal Gonda a Ľubo Bálint.

K záveru programu prišli na pódium betlehemci z Látok a Detvianskej huty. Záverečná bodka patrila folklórnej skupine Seniori Partizán.

Tak a je tu záver tohto fantastického podujatia plného folklóru a tradícií a ako zvyčajne Vám prinášame pár fotografií a pár videí.

Video: Seniori Partizán FS

Video: DFS Zornička: Novoročné vinše zo Bzovíka

Fotogaléria: Niečo nového neslýchaného…

Článok, fotografie a videá. IMG_1979

Pridaj komentár

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading