• Št. apr 25th, 2024

V nedeľu sa na námestí korzovalo ostošesť

tri-oriesky-zvolenske-korzo
V detskej zóne bolo jednoducho super: Foto: ZV-podujatia

Priehrštie zábavy zo všetkých možných strán.

Aj tak by sa dalo charakterizovať druhé Zvolenské korzo, ktoré sa konalo v nedeľu 14.6.2015 na Zvolenskom námestí a zažiť ste tu mohli neskutočne veľa.

Hudba, tanec, autogramiáda, detská zóna, divadielko, dielničky. Toto všetko urobilo jednu veľkú spoločenskú udalosť.

Ako zvyčajne si prejdeme postupne a podrobne všetko, čo tu v nedeľný podvečer bolo na hlavnom pódiu alebo pod korunami stromov.

Na hlavnom pódiu to po úvodnom slove Radoslava Kurica odštartovalo HTŠ (Hudobno Tanečné Štúdio Zvolen), ktoré si po včerajšom vystúpení v podobe Zvolenského big bandu pre tento večer a Zvolenské korzo pripravilo špeciálny blok, ktorého leitmotívom  bol muzikál.

Po vystúpení mládežníkov prišla obmena programu a na svoje si zaraz prišli tí, ktorí možno už aj 7 rokov sledujú  veľmi úspešnú reláciu na obrazovkách televízie a to Súdnu sieň.

Na pódium pred divákov sa posadili  Petra Palevičová, Janka Buršáková, Juraj Štubniak, Jaroslav Penc a Emília Lörinczová. Túto päticu doplnil moderátor večera Radoslav Kuric, ktorý svojich televíznych kolegov poriadne a nielen zo zákulisia relácie vyspovedal.

Po zodpovedaní všetkých zvedavých otázok sa následne konala autogramiáda,  počas ktorej si bolo možné dať podpísať podpis kartu a s niektorými tu prítomnými sa aj spoločne odfotografovať.

Súdna sieň 

Na pódiu sa už opäť pripravovalo vystúpenie na hudbu a to konkrétne vystúpenie študentov  súkromného konzervatória Komplexu škôl PinkHarmonyAcademy. Študenti tejto školy sa tu predviedli v zborovom speve. Okrem spevu bolo možné vidieť aj parádne vystúpenie fitnessiek.

Na úplný záver Zvolenského  korza zahrala a zaspievala Zvolenčanom dobre známa Country skupina Pacipacifik.

Detská zóna

Na opačnej strane to jednoducho žilo detským džavotom a ako v prvom Korze tak aj teraz tu prebiehalo divadielko. Tentokrát to bol Mechúrik Koščúrik a hneď opodiaľ  v rámci tvorivých dielní Tri oriešky.

Samozrejmosťou bola aj detská zóna s vankúšmi, prišiel aj pán bábkar s pouličným divadlom a jeho  bábok sa už tak veľmi deti nebáli tak ako tomu bolo minule.  V podvečerných hodinách sem zavítala aj Senior elita, skupina tanečníkov, ktorá pôsobí pri komunitnom centre OKO a predviedla ukážku country tancov a kto mal záujem si to mohol skúsiť s nimi.

Nuž a čo bude nabudúce?

Nedeľa 21.6.2015

  • Polhodinka s Ondřejom Danišom – hudobné vystúpenie známeho herca a hudobníka
  • Marks – Zvolenský raper predstavuje svoj debutový CD album Ponsé
  • Spoločná fotografia na deň otcov
  • Team Kuba – hudobno-tanečné vystúpenie umelcov z Kuby
  • Tri oriešky – tvorivé dielne
  • Neďeľní štúrovňík – piknik spojený so súťažou o naj koláč

Fotografie

Článok, foto a video: Ján Števonka

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading