• Ne. máj 19th, 2024

Košické staršie žiačky cestovali zo Zvolena s víťazstvom

Autor IMG_1979

mar 5, 2012
bk-zvolen-tydam-kosice-ziacky-basketbal
Foto: Ján Števonka.

V skoro jarnú sobotu 3.3.2012 sa večer uskutočnil v hale IX. ZŠ na sídlisku Západ basketbalový zápas 6. kola v kategórii staršie žiačky a proti sebe sa postavili BK ZŠ Zvolen a TYDAM UPJŠ Košice.

V neľahkom zápase bolo hneď od prvých minút zápasu vidieť, že košické hráčky majú zjavne navrch vo všetkých herných činnostiach.

Zvolenská trénerka Lucia Syč-Kriváňová sa darmo snažila svoje zverenkyne taktickými pokynmi usmerňovať, vôbec to nepomáhalo a už po prvých 10 minútach hry prehrávali o 16. bodov.

V druhej štvrtine bolo vidieť väčšiu bojovnosť domácich dievčat, ale rozdiel v skóre bol prakticky rovnaký 19:33.

Košické dievčatá ešte viac zabrali a už aj tak dosť vysileným zvolenským dievčatám nadelili ďalšiu spŕšku košov a tak po troch štvrtinách svietilo 34:57.

Posledná štvrtina nepriniesla nič nové. Košické hráčky hrali svoju hru a získavali stratené lopty súperiek a premieňali kôš za košom až do konca zápasu s výsledkom 44:78.

Vyjadrenie trénerky BK ZŠ Zvolen Lucie Syč-Kriváňovéj 

Do tohto zápasu sme išli s tým, že máme akú takú šancu na úspech, kedže posledný zápas s týmto súperom sme doma prehrali o 11 bodov, čo nieje zlý výsledok. Nezvládli sme však hneď prvú štvrtinu, ktorú sme prehrali 6:22. V druhej štvrtine, kde nastúpili prevažne dievčatá ročníka 98 sme ako v jedinej dokázali so súperom držať krok a túto časť hry sme vyhrali 13:11. Druhý polčas však už opäť ukázal v čom máme nedostatky a súper bez väčších problémov už len zvyšoval svoj náskok až na rozdiel 34 bodov. Najväčšie problémy nám robilo odstavovanie hráčok a následné doskakovanie, či v útoku alebo obrane, čím súper získal veľké množstvo lôpt a následne ľahké zakončenie spod koša. Ďalším výrazným problémom našej hry bolo veľké množstvo zbytočne stratených lôpt, bolo ich 30 v porovnaní s 13 získanými. V dobrom svetle sa ukázala hráčka Miki Balážová (roč. 99), ktorá zaznamena 21 bodov. Druhou najlepšou strelkyňou bola Maca Dolniaková, ktorá zaznamenala 8 bodov. Na poste strednej rozohrávačky sa darilo Miške Mihaľkovej, ktorá hru miestame veľmi pekne riadila. Ešte treba popracovať na zlepšiení hry podkošových hráčok, ktoré bolo v tomto zápase minimálne vidieť. Súperovi gratulujem k víťazstvu, ktoré si zaslúžiil a poctivo vybojovali.

Z tohto zápasu Vám prinášam videozostrih a pár fotografií.

Video – BK ZŠ Zvolen v bielom – doporučujem zapnúť tlačidlo HD na videu

Fotografie

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteru

Podobná téma

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading