• Ut. máj 14th, 2024

ZVA 12-28 Band bude krstiť svoj nový album

Autor IMG_1979

jún 3, 2015 , ,
zva-12-28-band-charisma-zvolen
Norbert Červenák. Foto: ZV-podujatia

Štvrťstoročie je pekné číslo už aj na parádnu oslavu.

Čože je to 25 rokov v živote človeka? Nuž nič, ale 25 rokov nebude oslavovať človek, ale kapela, ktorá už odohrala nespočetne veľa koncertov a nielen na Slovensku, v Čechách, ale kade tade aj na vychýrenejších pódiách.

A toto výročie sa teda patrí patrične osláviť a aby toho nebolo málo, tak ešte pridať nejakú tú čerešničku na tortu,  veď keď už sa to robí,  tak nech to má poriadne grády.

Ako už bolo povedané, v lete uplynie 25 rokov od vzniku a prvého koncertu kapely. Aktuálnu zostavu kapely tvorí personálne stabilizovaný tým okolo zakladateľa, lídra, originálneho autora skladieb, gitaristu a speváka Norberta Červenáka. Už štvrťstoročie sa mu o basový kontrapunkt stará brat Laco Červenák, desať rokov mu rytmicky kryje chrbát hráč na bicie nástroje Peter Krško a už päť rokov do kapelného kotla intenzívne prikladá aj huslista Stanislav Fakan.

Čerešnička na torte

Po troch radových albumoch Hrubá múka, Za fúzy ma poťahaj a Z ruky zobať si to už žiadalo nový album.

Nový, v poradí štvrtý pod názvom Šibenica frajerka, ktorý je rýdzo autorský album kapely svojou poctivosťou a filozofiou skalných fanúšikov istotne nesklame. Je opäť originálnou inováciou bluesového vyjadrenia,  otvorenou širokému spektru hudobných vplyvov. Texty vznikali prevažne v období, keď ich autor Norbert Červenák žil v charizmatickom a inšpiratívnom prostredí mesta Tábor. Sú realistickým a napriek tomu veselým obrazom toho,  čo ho tešilo,  či štvalo.

Tento album vyšiel pod labelom brnianskeho vydavateľstva Indie Scope, veľkou mierou však  k jeho vydaniu dopomohli aj priatelia kapely a partneri. Originálny booklet má na svedomí Slávka Prevendarčíková.

Teraz však k tomu hlavnému a to, že samotný krst albumu sa bude konať doma a to konkrétne v DK ŽSR Zvolen a aby toho nebolo málo, v tento večer sa predstavia kapely Pančuchy Eleny Hríbovej a B & The Moneymakers.

Samotný koncert sa bude konať v kulturáku 12.6.2015 so začiatkom o 19:30 hod. a vstupenky naň si môžete kúpiť aj v predpredaji v Informačnom centre mesta Zvolen.

sibenica-frajerka

TS po úprave – zdroj info Promusic.sk

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading