• Ne. máj 19th, 2024

Čarokrásne ruže boli pastvou pre oči v LDM Zvolen

Autor IMG_1979

jún 11, 2016 ,
krasa-ruzi-2016-zvolen-10
Ruža. Foto: ZV-podujatia

Počas troch dní od 8. do 10.6.2016 sa konala v pivničných priestoroch Lesníckeho a drevárskeho múzea vo Zvolene vskutku zaujímavá výstava pod názvom Krása ruží.

Samotnú výstavu organizoval ZO SZZ Rosa klub Zvolen a toto bol v poradí už 13. ročník, spojený nielen so súťažou o naj ružu, ale aj ďalším sprievodným programom.

Toto podujatie je zároveň predzvesťou a upútavkou na tradičné podujatie, ktoré už v pondelok 13-teho júna odštartuje a bude trvať až do 19-teho tohto mesiaca a to Dni ruží.

Ako už bolo spomenuté, v rámci sprievodného programu sa vo štvrtok 9-teho konal kurz očkovania ruží a počas trvania celej akcie mohli návštevníci napísať na lístok číslo ruže a vhodiť ho do urny a potom sa zistí, ktorá ruža sa návštevníkom najviac páčila. Akonáhle budú výsledky dostupné, zverejníme ich čo najskôr.

Roza klub bol založený v roku 1973 vtedy nadšencami a pestovateľmi ruží a ako útočisko si zvolili priestor pri Arboréte Borová hora a vyprofilovali svoju činnosť ako záujmovú špecializovanú organizáciu Slovenského zväzu záhradkárov.

Nech sa páči pár fotografií

Fotografie

Článok a foto: J. Števonka

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading