• Pi. apr 26th, 2024

Tesná prehra so Spišiačkami

Autor IMG_1979

dec 12, 2016 ,
zhkm-zvolen_osy-snv-131
Hráčky ŽHKm Zvolen sa maximálne snažili dostať puk do bránky Spišiačiek. Foto: ZV-podujatia.

V sobotu 10.12. 2016 privítali domáce hračky spod Pustého hradu súperky zo Spišskej Novej Vsi, ktoré boli favoritom stretnutia. Bryndziarky však nechceli body pustiť tak ľahko a bojovali od úvodných sekúnd. Súpera do vážnejších šancí nepustili, prípadné strely riešila s prehľadom brankárka Hrčková. V útoku sa nestratili, využívali svoje šance a vyrážali do protiútokov. Aj napriek krásnym gólovým príležitostiam sa prvá tretina skončila bez gólového efektu.

Druhá tretina priniesla očakávaný tlak súpera, ktorý vyvrcholil smolným vylúčením našej hráčky. Po dlhom odolávaní tlaku súperiek napokon domáca obrana padla po strele kanadskej hráčky Gowie. O 2 minúty neskôr sa Spišiačky z gólu radovali opäť. To však hráčky spod Pustého hradu nakoplo. Po ďalších troch minútach dokázali z prečíslenia znížiť na rozdiel jediného gólu, keď nahrávku Sakalíkovej zúžitkovala Ivanová. Šance na vyrovnanie boli na dosah, dievčatá však museli myslieť aj na zadné vrátka, čo sa im spoločnými silami darilo. V 32.minúte vypukla na zvolenskej striedačke obrovská radosť, keď nahrávku Ivanovej umiestnila do vinkla Sakalíková. Začínalo sa tak od začiatku, tempo sa zvyšovalo, každý chcel vsietiť víťazný gól. V druhej tretine sa však už nič, čo by zmenilo stav skóre nestalo.

Tretia tretina priniesla nervozitu predovšetkým na hosťujúcej strane. Súper tlačil, no zvolenská obrana odolávala. Zisk bodov bol na dosah, naše dievčatá bojovali a cítili svoju šancu. Po nešťastnom vylúčení v 51. minúte prišla presilová hra súpera, ktorú nanešťastie využil. Zvolenčanky však neskladali zbrane a túžili po vyrovnaní. Najväčšia šanca prišla v power play, keď pár sekúnd pred koncom puk poskakoval po betóne hosťujúcej brankárky. Chýbali milimetre a konalo by sa predĺženie.

Aj napriek skvelému a obetavému výkonu mrzia nepremenené šance a možný zisk potrebných bodov do tabuľky. Bryndziarky ďakujú všetkým fanúšikom za podporu!

ŽHKm Zvolen – HC Osy Spišská Nová Ves 2:3

Góly Zvolena: 27. Ivanová (Sakalíková), 32. Sakalíková (Ivanová, Trenčanová)

Zostava ŽHKm Zvolen:

Hrčková – Chmelíková, Lamperová, Trenčanová, Gáliková – Sakalíková, Kolcunová, Beláňová, Janicová, Ivanová, Bariaková, Orolínová

Fotografie

Článok: Eva Lamperová. Foto: ZV-podujatia.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading