• Št. apr 25th, 2024

Víkendové domáce zápasy BK ZŠ Zvolen 1:1

basketbalový zápas junioriek medzi Zvolenom a Trnavou
Boj pod košom. Foto: ZV-podujatia.

Športová hala na zvolenskom sídlisku Západ ponúkla počas prvého marcového víkendu 3. a 4.3.2018 dostatok možností na športové divácke vyžitie. Okrem volejbalu, malého futbalu a basketbalu žiakov bolo možné vidieť dva diametrálne odlišné basketbalové zápasy žien, o ktorých si teraz niečo viac napíšeme.

V rámci 23. kola spojenej kategórie Juniorky, 1 Liga ženy 2017/18 prišli v sobotu hráčky BK AŠK Slávia Trnava a na druhý deň v rámci 24. kola BK Slovan Bratislava.

Sobota 3.3.2018

Tento zápas proti Trnavčankám by mohol mať prívlastok tréningový, nakoľko súperky stagnujú na predposlednom mieste a z 20-tich zápasov prehrali 17 a zaznamenali len 3 víťazstvá nad ŠŠK Žilina-Budatín, BKŽ Levice a Young Angels Blue KE. U nás je to úplne opačne a momentálne zemiaková tabuľková pozícia.

Netreba to viac rozoberať, samotné čísla hovoria jasnou rečou 131:24 (60:10).

Videozáznam zápasu 

Prvá časť 

Druhá časť 

Nech sa páči pár fotografií.

Priebežná tabuľka

Nedeľa 4.3.2018

Ako už tušíte, toto bol ten diametrálne odlišný zápas. Obom tímom dal poriadne do tela a bojovalo sa o každú loptu. Slovanistky síce kraľujú v tabuľke, ale voči nám mali len o jedno zakopnutie menej.

Od začiatku zápasu mali mierne navrch protihráčky, ktoré pôsobili zohratejším dojmom, menej hru kazili a aj streľbu mali o niečo lepšiu a tieto (v úvodzovkách) drobnosti ich postupne bodovo poháňali dopredu.

Po prvej štvrtine to ešte nebolo zlé 7:17, ale taktické pokyny trénera Slovanistiek ich nielenže usmernili, ale aj vzpružili a aj keď sa naše baby snažili eliminovať tento tlak, tak to nešlo priam ideálne 23:41.

Od prestávky sa hral kvalitný basketbal, ale z 20 bodového náskoku protihráčok sa nepodarilo nič

skresať a tak po ďalšej štvrtine svietilo 35:55 a po záverečnom hvizde 39:61.

Vyjadrenie trénera BK Slovan Bratislava Danila Rakočevića:

“Dnes sme prvých 5 min. zápasu nezačali dobre v útoku, ale potom sme sa dostali do dobrého tempa a peknou hrou sme si už prvý polčas získali náskok. V druhom polčase sme si už náskok iba udržiavali, držala nás dobrá energia v obrane. Celkovo sme s týmto víkendom spokojní, aj keď stále máme výpadky v hre, ale myslím si, že v každom zápase ukazujeme, že máme talent a bude to len lepšie.”

Videozáznam

Prvá časť

Druhá časť

Nech sa páči pár fotografií.

Článok, foto a video: J. Števonka

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading