• Ne. máj 19th, 2024

Na 28. ročníku Štefánskeho futbalového zápolenia padlo 11 gólov

Autor IMG_1979

dec 27, 2023
Spoločná fotografia Červení a Modrí. Foto: IMG_1979

V utorok na Štefana 26.12.2023, ktorý pripomínal počasím skôr Veľkonočné sviatky ako tie Vianočné sa na ihrisku ZŠ Rázusa na Zlatom Potoku konalo futbalové zápolenie Červení verzus Modrí.

Tento rok sa konal v poradí už 28. ročník a nebyť dvojročnej covidovej prestávky, tak by sa tento rok konal už jubilejný ročník tohto tradičného futbalového zápasu.

Tak ako za ostatné roky aj tentoraz toto športové podujatie moderoval Marián kološta.

Samotný zápas sa začal po 11-tej hodine tradične výkopom a tentokrát po boku členov realizačného tímu stál aj primátor mesta Zvolen Vladimír Maňka.

Tak, ako za ostatné roky, aj tento rok sa spomínalo na tých, ktorí už nie sú medzi nami. Tentokrát na Júliusa Vojteka staršieho (69), Deška Kašicu (83), Jozefa Baláka (70), Víťazoslava Beláka (71), Pavla Cikatricisa (84), Jána Zemiara.

Po tomto akte sa už začalo hrať a veru diváci, ktorých v úvodných minútach síce nebolo veľa, ale postupne k záveru značne pribudli, museli byť rozhodne spokojní.

Celkovo počas 70-tich minút (2 krát 35) boli svedkami až 11-tich gólov, kedy počas celého zápasu mali navrch Červení, ale Modrým, ktorí mali vo svojom tíme nielen dve posily zo zahraničia, ale aj jedno zastúpenie nežnejšieho pohlavia (Ela Vojteková) sa nepodarilo tento nepriaznivý stav zvrátiť a tak sa zápas zaknihoval na 7:4 pre Červených.

Na samotný záver, ako býva zvykom sa losovala tombola s vecnými cenami, ktorých bolo tentokrát niečo vyše 50 a medzi hlavnými cenami bolo vidieť aj smart televízor. Štastný lístok vytiahla Zuzana Hrašková.

Aj tentokrát Vám prinášame pár fotografií a zároveň Vás týmto chcem pozvať na tradičný, už 66. ročník Silvestrovského futbalového zápolenia AC Štácia – FC Mesto, ktorý sa bude konať 31.12.2023 so začiatkom o 13-tej na ihrisku Strednej odbornej školy technickej vo Zvolene.

Video: Červení a Modrí nástup na zápas, minúta ticha 2023

Fotogaléria: Červení vs. Modrí 2023

Článok, fotografie a video: IMG_1979

Pridaj komentár

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading