• Ne. máj 26th, 2024

Vo Zvolene raritný turnaj šesťdesiatnikov

Autor IMG_1979

jún 5, 2018
Spoločná fotografia Plesníkovci, Lamešovci a Bosákovci. Foto: IMG_1979

Zvolenský malý futbal v poslednom období zaznamenal po medzinárodných turnajoch aj druhý ročník LIGY 60+. Po minuloročnej svetovej premiére zápasu hráčov nad 60 rokov v malom futbale, kedy sa odohral iba jeden zápas veteránov, sa konalo repete, tento krát už systémom turnaja troch mužstiev šesťdesiatnikov. V troch zápasoch sa rozhodlo o víťazovi turnaja, čo v tejto veteránskej kategórii nie je asi ani dôležité. Málokto by vedel, že na trávnik vybehli šesťdesiatnici. Zápasy sa hrali s veľkým nasadením, diváci videli pekné kombinačné akcie. Šesťdesiatnici ukázali výbornú prácu s loptou, predviedli technické finesy a dokazovali výkonom, že nie sú „starí páni“ a že majú tento šport v génoch. Nečudo, veď hrali aj hráči so skúsenosťami nielen z najvyšších futbalových Slovenských (či Československých) súťaží, ale i z Ligy Majstrov, či medzinárodných zápasov.

Po skončení troch líg SCHALLER FACILITY LIMFU 26.5. 2018 nastúpili na plochu štadióna MFK Zvolen s umelou trávou hráči k trom stretnutiam Ligy 60+. V modrobielych pruhovaných „reprezentačných“ dresoch LIMFU nastúpili hráči vedení Ondrejom Lamešom, v čiernočervenej „víťaznej“ variante dresov sa predstavili hráči pod taktovkou Jána Bosáka a v modročervených dresoch tým vedený Jánom Plesníkom.

Zápasy rozhodoval Peter Plavec, hralo sa vzácne v duchu fair play a tak arbiter nemusel udeliť žiadnu kartu.

Zostavy:

  • „Lamešovci“: Uhrík – Konček, Homola, Dian, Holík, Kubinec, Lameš
  • „Bosákovci“: Patráš – Bešina, Sudimak, Kuchár, Piecka, Vrbinský, Bosák
  • „Plesníkovci“: Höger – Mojžita, Vlačuha, Zauška, Suja, Plesník

Výsledky:

  • Plesníkovci – Lamešovci 0:5 (0:3) Homola 3, Holík, Kubinec
  • Lamešovci – Bosákovci 0:1 (0:0) Bosák
  • Bosákovci – Plesníkovci 3:0 (1:0) Piecka 2, Bosák

Poradie:

  1. Bosákovci 2 2 0 0 4:0 6
  2. Lamešovci 2 1 0 1 5:1 3
  3. Plesníkovci 2 0 0 2 0:8 0

Zvolenská liga malého futbalu SCHALLER FACILITY LIMFU Zvolen upútala turnajom šesťdesiatnikov, podujatím ktoré nemá nielen na Slovensku, ale i v Európe, či vo Svete obdobu, aj predstaviteľov Svetovej federácie malého futbalu.

Fotografie

Článok: Miloš Masarik. Foto: IMG_1979

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading