• Št. apr 25th, 2024

Zverenkyne ŠKK Zvolen odštartovali súťažnú sezónu na Grand Prix SNP v Banskej Bystrici

Autor IMG_1979

nov 30, 2018

TS: Zimný štadión v Banskej Bystrici privítal cez víkend 24. – 25.novembra 174 pretekárov zo 17 klubov Slovenska. 56. ročník Grand Prix SNP bol zároveň aj 5. kolom pretekov Slovenského pohára (SP) v krasokorčuľovaní. O usporiadanie pretekov SP v sezóne 2018/2019 sa prihlásilo 16 z 36 klubov na Slovensku.

Od tejto súťažnej sezóny sú pretekári rozdelení nielen podľa veku, ale už aj podľa ich výkonnosti. V “A” skupine môžu štartovať krasokorčuliari po splnení požadovaného testu výkonnosti, bodujú v SP a môžu sa umiestnením prebojovať na Majstrovstvá Slovenska. Na štart v “B” skupine postačuje test o 2 triedy nižší a nebodujú v SP. IK a basic (“C”) – rekreačné korčuľovanie, hobby skaters – pretekajú bez testov a nie sú ani súčasťou SP.

Kraso klub Iskra B. Bystrica, organizátor 56. ročníka GP SNP vypísal pre svoje preteky 21 kategórii – v “A” skupine 11, v “B” 5 a 5 aj v IK a basic. V SP súťažilo 90 dievčat, 8 chlapcov a 1 športová dvojica – v kategórii st. žiactva.

Športový krasokorčuliarsky klub mesta Zvolen (ŠKK) mal na GP SNP zastúpenie v “A” skupine . V 9 ročných nádejach (N9) štartovala Soňa Nemcová, ktorá s 20,82 b. obsadila 11. miesto. V kategórii staršie žiačky súťažila Laura Debnárová, ktorá sa so 45,54 b. umiestnila na 14. mieste. Pre obidve mladé zvolenské krasokorčuliarky to boli nielen 1. preteky v aktuálnej súťažnej sezóne ale aj štart vo vyššej vekovej kategórii.

Už budúci víkend čaká zverenkyne trénerky ŠKK Jany Zrubecovej ďalšie, už 6. kolo pretekov SP v Žiline a Soňu Nemcovú štart na medzinárodných krasokorčuliarskych pretekoch v Maďarsku – 12th Santa Claus Cup v Budapešti.

Soňa Nemcová s trénerkou Janou Zrubecovou.  Foto: Archív ŠKK

TS: Mária Zrubecová (mz). Foto: Archív ŠKK

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading