• Po. jún 17th, 2024

Zverenkyne ŠKK Zvolen zvládli v Novom Meste nad Váhom testy výkonnosti

Autor IMG_1979

jan 17, 2019

TS: Víkend 11.-13. januára bol pre krasokorčuliarky Športového krasokorčuliarskeho klubu mesta Zvolen (ŠKK) náročný. V piatok Ema Huliaková a Laura Debnárová absolvovali v Novom Meste nad Váhom testy výkonnosti – ich úspešné zvládnutie rozhoduje pri zaraďovaní krasokorčuliarov do výkonnostných skupín v danej vekovej kategórii a zároveň je aj jedným z nominačných kritérií na postup na Majstrovstvá Slovenska, našej najvyššej národnej súťaži. Pre Emu to boli vôbec jej prvé testy a zvládla ich výborne, keď 7 cvikov z techniky korčuľovania a 4 krasokorčuliarskych prvkov v teste č. 6 zvládla na 80%. Laura si zvýšila úspešnosť testu č. 3 na 70%.

Cez sobotu a nedeľu (12. – 13. 1.) sa konalo v Novom Meste nad Váhom aj 10. kolo pretekov Slovenského pohára – 10. ročník Novomestského pohára Fedory Kalenčíkovej. Organizátorovi sa prihlásilo 186 pretekárov z 23 klubov Slovenska a 1 z Česka. ŠKK mal na týchto pretekoch zastúpenie v kategórii starších žiačok “A”. Laura Debnárová sa s bodovým ziskom 52,35 bodu umiestnila na 18. mieste.

Už o týždeň 19.-20. januára čaká na krasokorčuliarky ŠKK ďalšie, už 11. kolo pretekov SP v Košiciach – 49. ročník Veľkej Ceny Košíc a 26. ročník Košickej korčuľky. Organizátorovi pretekov KO Kraso Centrum Košice sa prihlásilo 168 pretekárov zo Slovenska, Nórska a Austrálie.

Laura Debnárová
TS: Mária Zrubecová (mz). Autor foto: Archív ŠKK. 

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading