• Po. máj 20th, 2024

Veľká bojovnosť Slávistiek nestačila na Bratislavčanky

1-bvk-2016
1. BVK Bratislava. Foto: ZV-podujatia.

V sobotu 19.11.2016 zažila športová hala na zvolenskom sídlisku Západ poriadny bojový zápas, počas ktorého sa diváci takmer dočkali veľkého prekvapenia.

Tu sa v rámci 9. kola volejbalovej extraligy žien konal zápas medzi domácimi TJ Slávia TU Zvolen a 1. BVK Bratislava.

V reči tabuľkového postavenia bolo pred zápasom jasné 3. a 8. miesto a ešte treba doplniť, že aj po predchádzajúcom domácom zápase chýbajú nášmu trénerovi Mariánovi Uvačekovi minimálne dve hráčky a to Magdaléna Nociarová a Eva Danková, avšak do bojov sa zapojila aj nová omladina.

Úvod zápasu bol jednoznačne v podaní našich žien, ktoré dosť značne prekvapili súperky. Tie sa počas celého setu v podstate len doťahovali a vyvrcholenie prišlo až na záver setu, kedy sériou úspešných lôpt Bratislavčanky zvrátili tento set na svoju stranu 0:1 (22:25).

Ak by niekto očakával, že v druhom dejstve nemali naše hráčky dosť síl, bol na omyle. V jeho úvode opäť držali so súperkami krok, ale od polovice bolo vidieť, že sily na našej strane odchádzajú, ale to srdce v zápase bolo cítiť 0:2 ( 14:25).

Posledné dejstvo rozhodlo o všetkom. Naše Slávistky rozhodne chceli vyhrať a aj na palubovke to svojim doslova heroickým výkonom takmer plnému hľadisku aj predviedli. Kvality Bratislavčaniek sa však ukázali v plnom svetle a tento set si nenechali ujsť 0:3 (13:25).

Najbližšie čaká naše Slávistky opäť domáci zápas a tentokrát sa bude hrať už v stredu 23.11.2016 (začiatok zápasu bude neskôr) proti COP Nitra. A pokiaľ sú naše informácie správne, bude sa konať aj menšia oslava, tak neváhajte a príďte sa v stredu pozrieť na zápas a povzbudiť naše hráčky.

Zostavy 

  • TJ Slávia TU Zvolen – Lucia Trnavská (L), Paulína Sásiková, Jana Tužinská, Juliána Hešková, Eva Luptáková, Natália Vrabcová, Jana Kubaliaková, Natália Balcová, Michaela Mattová

Tréner – Marián Uvaček

  • 1. BVK Bratislava – Anastasila Trach, Romana Hudecová, Romana Staňková, Michaela Jogodzinska, Michaela Candráková, Mária Turčíková, Ivana Bujdošová, Lenka Ovečková, Dominika Ramajová, Simona Ciganiková

Tréner – Tomáš Varga

Rozhodcovia – Ján Fiľo a Martin Novotný

Tabuľka

Ostatné výsledky 9. kola extraliga žien

  • Volley project UKF Nitra VK Slávia EU Bratislava 1:3
  • KV MŠK Oktan KežmarokCOP Nitra 3:0 
  • Senický volejbalový klubVTC Pezinok 0:3
  • VK EPERIA Prešov – Hit UCM Trnava 1:3 

Video – 1. set

Fotografie

Článok, foto a video: J. Števonka

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading