• Pi. apr 19th, 2024

Vo zvolenskej nemocnici si budúce mamičky môžu vybrať nadštandardnú izbu aj nadštandardnú stravu

Autor IMG_1979

sep 6, 2022 ,

Foto: ilu. Foto: zdroj TS

TS: Kvalitné služby vo zvolenskej nemocnici sa rozšírili o ďalšiu škálu nadštandardov. Mamičky, ktoré prichádzajú na gynekologicko-pôrodnícke oddelenie si môžu v prípade záujmu vybrať naštandardnú izbu, ale aj nadštandardnú stravu.

,,Máme možnosť výberu z dvoch druhov izieb. Izby sa však objednávajú na mieste v čase príchodu mamičky na pôrod do nemocnice. Nie je možné si izbu objednať dopredu, pretože nikdy nevieme, koľko rodičiek budeme mať,“ hovorí pôrodná asistentka Mgr. Katarína Farbiaková. Mamičky si môžu vybrať jednolôžkovú izbu so sociálnym zariadením v cene 30 € a dvojlôžkovú izbu bez sociálneho zariadenia v cene 14,40 € za noc.

Nemocnica tiež ponúka možnosť vybrať si nadštandardnú stravu okrem bežnej nemocničnej. ,,Je možnosť si objednať VIP obedy na objednávku za príplatok 2 € za jeden obed,“ vysvetľuje nutričná referentka Ľubomíra Fraňová. A ako sa odlišuje klasická strava od nadštandardnej? ,,Sú tam cenovo náročnejšie suroviny. Vždy je to jedálny lístok na jeden týždeň. Sú tam vhodné potraviny v rámci stravy pre ženy po pôrode. Navyše je tam ovocie. Môže si to objednať každá žena po pôrode, ktorej to dovoľuje aktuálny zdravotný stav,“ dodáva Ľ. Fraňová.

Podľa doterajších skúseností, mamičky majú záujem najmä o VIP stravu, ktorá je pripravovaná a doručovaná do nemocnice dodávateľsky. ,,Snažíme sa, aby sa mamičky u nás cítili príjemne, ide o jednu z najkrajších životných udalostí. Okrem už zabehnutých moderných postupov a metód pôrodu sa snažíme aj ubytovaním a stravou docieliť nadštandardnú starostlivosť,“ uviedla riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ing. Ľudmila Veselá.

TS: Mgr. Martina Pavliková – Hovorkyňa skupiny AGEL SK. Foto: zdroj TS

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading