• Št. apr 25th, 2024

Deň zeme vo Zvolene s Katarínou Koščovou

Autor IMG_1979

apr 20, 2011 ,
katarina-koscova
Katarína Koščová. Foto: Ján Števonka

Oslavy dňa Zeme vo Zvolene pripravilo združenie Slatinka so spoluprácou mesta Zvolen. Počas dvoch dní – 18. a 19.4.2011- pripravili pre obyvateľov mesta Zvolen pútavý program s veľkým prekvapením na Zvolenskom zámku – a to konkrétne v posledný deň osláv , ktorým bol koncert Kataríny Koščovej s kapelou v podvečer tohto dňa.

V pondelok 18.4.2011 sa vo zvolenskom mestskom informačnom centre konala diskusia o ochrane prírody na Slovensku a premietanie filmu Auto*mat o cyklistickej doprave a doprave v mestách vôbec.

Na ďalší deň, v utorok 19.4.2011, sa konal pútavejší program – v podvečer od 16. do 18. hodiny sa prebiehali na námestí SNP tvorivé dielne a kto mal záujem, ten si mohol skúsiť, drôtovanie, maľovanie či výrobu vtáčích búdok.

Počas tohto programu prezentovali propagačnými materiálmi mimovládne organizácie svoju činnosť, zo všetkých treba spomenúť združenie Vlk.

Tesne po 18. hodine sa začal koncert Kataríny Koščovej s kapelou v kaplnke na Zvolenskom zámku.

O Kataríne Koščovej

Má ukončené magisterské štúdium FFPU odbor filozofia – estetika. Spievať začala spolu so sestrou Veronikou Koščovou v britsko-slovenskej skupine Heaven´s Shore. V roku 2004 sa prihlásila do súťaže Slovensko hľadá Superstar. V apríli 2005 súťaž vyhrala s počtomsms 611 886.

Po skončení súťaže absolvovali finalisti koncertné turné po Slovensku, záznam z neho vyšiel na DVD. Katka na DVD spieva piesne „You oughta know“, „You had me“ a „Rome wasn’t built in a day“.

Na Slávikovi 2005 bola nominovaná v kategórii speváčka a umiestila sa na štvrtom mieste. V tomto ročníku získala aj cenu Objav roka 2005. Neskôr získala cenu mesta Prešov. V tomto meste každoročne organizuje benefičný koncert s názvom Resuscitácia Prešov. V súčasnosti koncertuje najmä po Slovensku, Česku a Poľsku. (zdroj Wikipédia)

Zloženie skupiny na koncerte

  • Katarína Koščová (spev)
  • Marek Sarvaš (bicie)
  • Daniel Špinar (klávesy)
  • Viliam Cicoň (basgitara)
  • Michal Pivovar (ozvučenie)

Z veľkej časti boli na koncerte odohrané skladby s najnovšieho albumu Nebotrasenie, ktorý sa nesie v znamení štýlov jazzu, šansónu, ako aj folku. Prelom v tomto albume je dozaista pre Katarínu Koščovúv tom, že sa prvý krát prejavila aj ako autorka: hudby a textov , a zároveň aj ako spoluproducentka.

Videá, ktoré vám tu prinášam z koncertu, v sebe nesú neskutočnú energiu a lyrickosť prejavu a hudobného cítenia.

Videá z koncertu

Katarína Koščová – Hallelujah

Katarína Koščová – Pieseň o jeseni

Katarína Koščová – Ruleta

Katarína Koščová – Úder  pod pás

Po samotnom koncerte sa už na nádvorí zvolenského zámku pripravovali hudobníci a medzi nimi bolo možné vidieť aj žiakov súkromnej umeleckej školy zo Zvolena, ako aj Petra Kičáka z hudobného zoskupenia Comp&neros.

 Blog, foto a video: Ján Števonka. Gramatická úprava: Lenka Hrobáriková

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading