• St. apr 24th, 2024

Basketbal, volejbal a hokej v sezóne 2011/12 vo Zvolene

Autor IMG_1979

júl 26, 2011
sport-vo-zvolene
Ilustračné foto.

Basketbal, volejbal, ale i ľadový hokej majú vo Zvolene veľkú divácku základňu a práve tieto športové disciplíny začínajú prvými zápasmi svoju sezónu už v mesiaci september.

Hlavným športovým zápolením je už neodmysliteľne mužská hokejová extraliga HKm Zvolen, ktorá iste pritiahne k obrazovkám, ale i na štadión veľa skalných priaznivcov, ktorí si tento šport vedia vychutnať. Protipólom mužskej hokejovej ligy je 1. liga žien ŽHKm Zvolen. Je podľa mňa zarážajúce, že na ich zápasy, na ktoré  netreba na vstup  ani 1€ s DPH, zájde pozrieť len pár fanúšikov. Napriek tomu vyjadrujem obdiv k týmto ženám a práve preto veľká pozornosť bude venovaná práve im.

Basketbalové zápasy žien, aj keď sa to možno nezdá, majú za sebou už svoju históriu. Je tomu už viac ako 60 rokov, čo sa traduje prvá zmienka o stretnutí žien Sokol NV B. Bystrica : Gymnázium Zvolen a môžete hádať, kto vyhral tento duel. Pozornosť v tejto sezóne bude venovaná na tejto stránke práve školskému klubu BK ZŠ Zvolen, ktorý hráva v priestoroch IX. ZŠ na sídlisku Západ.

Volejbal, ktorý sa zrodil na sklonku 19. storočia v USA má vo Zvolene veľké zastúpenie. A to nielen  v mužskej a ženskej kategórii, ale samozrejme aj v žiackej. Vašu pozornosť upriamim hlavne na kluby MVK Lokomotíva Zvolen, VPH Zvolen, na dievčatá z klubu TJ Slávia TU Zvolen.

Nájdete tu aj tabuľky pre všetky tri športové disciplíny a ich podkategórie. Takto to bude tu všetko pod jednou strechou. Ako si môžete všimnúť, okrem klasických tabuliek sú tu pre každé družstvo aj tabuľky štatistické.

Pozor tabuľky idú zatiaľ v BETA verzii !

Basketbalová sezóna 2011/12 vo Zvolene

Basketbal vo Zvolene už tradične patrí IX. ZŠ vo Zvolene na sídlisku Západ. Na tunajšej škole je školský dievčenský klub, ktorý je zastúpený vo všetkých kategóriách: 1. liga, SP, juniorky, kadetky, staršie, mladšie žiačky a mini odohrávajú zápasy na V. ZŠ v meste.

Volejbalová sezóna 2011/12 vo Zvolene

Vo volejbalovom športe to bude túto sezónu pestrejšie, nakoľko mestskému klubu MVK Zvolen sa podarilo z prvej priečky v 1. lige mužov prebojovať po náročných zápasoch až do extraligy, kde sa bude musieť popasovať s podstatne silnejšími súpermi, než boli v 1. lige. Za Zvolen sa predstavia kluby MVK Lokomotíva Zvolen, VPH Zvolen, TJ Slávia Zvolen a ich nasledujúce podkategórie.

Hokejová sezóna 2011/12 vo Zvolene

Hokejové šialenstvo vypukne už v septembri a okrem tradičnej najvyššej súťaže mužov, tento krát pod názvom Tipsport Extraliga, má svoje zastúpenie aj nežnejšie pohlavie a to 1. liga žien. Samozrejmosťou sú aj mládežnícke kategórie.

Futbalová sezóna 2011/12 vo Zvolene 

Tento rok je to III. futbalová liga (východ) a za Zvolen sa predstaví MFK Lokomotíva Zvolen.

Chcel by som vás poprosiť o vaše nápady a postrehy, o čo by ste mali záujem, čo by som mal ešte doplniť. Poprosím o zhovievavosť, hlavne v kategórii volejbal, nakoľko jednotlivé zápasy ešte neboli uverejnené. Hneď po uverejnení sa tu určite objavia. Tabuľky sú s predstihom preto, aby sa doplnili príspevky o vaše podnety  a aby ste si vy odskúšali funkčnosť.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading