• Pi. apr 26th, 2024

Zvolenčanky v derby vyhrali nad Bystričankami

Autor IMG_1979

okt 22, 2011
bk-zvolen-umb-08-banska-bystrica
Foto: Ján Števonka

V predposlednú októbrovú sobotu 22.10.2011 sa uskutočnilo v hale IX. ZŠ na sídlisku Západ basketbalové derby v kategórii žiačky – ročník  98.

V dvoch zápasoch sa  proti sebe postavili domáce BK ZŠ Zvolen a žiačky z klubu BK UMB 08 B. Bystrica.

Túto sezónu 2011/12 vedie žiačky nová trénerka, skúsená Lucia Syč-Kriváňová. Ako hrajúca trénerka má dostatok skúseností , čo potvrdila aj v týchto zápasoch, v ktorých  jej zverenkyne vyhrali.

Prvý  zápas sa začal úderom 9:00. hodiny a dohliadala naň rozhodcovská dvojica Dobiáš a Lucia Mozoľová.  Z tohto zápasu, ktorý sa niesol v duchu fair play vám prinášam fotografie a video zostrih.

Prvá štvrtina sa niesla v duchu oťukávania hráčok na oboch stranách a zisťovaním, aké tromfy môže použiť súper v priebehu hry.

Na začiatku druhej štvrtiny zaspali zvolenské dievčatá a súperky to zaraz využili vo svoj prospech. Po pár presných košoch sa ujali vedenia. Netrvalo však dlho a domáce dievčatá svojou dôslednou hrou postupne znížili náskok  súperiek , bystrické dievčatá znervózneli a začali robiť chyby. Toto využili domáce hráčky a v závere druhej štvrtiny už viedli 31:24.

Tretia štvrtina sa niesla pod taktovkou Zvolena, kedy hrajúce dievčatá s chuťou premieňali  kôš za košom a predposlednú štvrtinu uzavreli so skóre v pomere 54:32.

V poslednej štvrtine sa už  Banskobystričanky nezmohli na odpoveď a snažili sa len dohrať zápas v prijateľnom skóre. Konečný výsledok sa spečatil na hodnote 76:52 v prospech Zvolenčaniek.

Druhý zápas so začiatkom o 11:00 hod. sa  skončil s výsledkom 64:46.

Vyjadrenie trénerky BK UMB 08 B. Bystrica Zuzany Borgulovej k zápasu 

  • Zvolen ukázal svoju silu pod košom, kde nás absolutne prevýšil. Doskakovali väčšinu lôpt, preto mali aj druhú šancu na zakončenie. My sme so súperom dokázali držat krok v každom zápase len do polčasu, potom sme sa sami polozili nevyužitými jasnými streleckými šancami a zbytočnými stratami lôpt. Zvolen bol tentokrát lepší, preto si zaslúžil vyhrať.

Video zostrihBK ZŠ Zvolen (v bielom) – doporučujem zatlačiť tlačidlo HD na videu

Fotografie –   BK ZŠ Zvolen (v bielom)

Blog, foto a video: Ján Števonka.

Radi by ste čítali na ZV-podujatia.com viac článkov o basketbale? Podporte túto myšlienku like-om k článku, alebo príspevkom v diskusii pod článkom!

Podobná téma

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading