• Št. apr 25th, 2024

Príjemné prostredie vyčarovalo vynikajúcu atmosféru

Autor IMG_1979

dec 9, 2011 ,
vonave-predvianocne-stretnutie-zvolen
Autor knihy Ján Beňo. Foto: Ján Števonka.

Vo štvrtok 8. decembra 2011 so začiatkom o 14.00 hod. sa začalo podujatie “Voňavé predvianočné stretnutie” v študovni a čitárni Krajskej knižnice Ľudovíta Štúra vo Zvolene. Podujatie bolo spojené so stretnutím Spoločnosti priateľov Slatinky so spisovateľom Jánom Beňom, ktorý je rodákom zo Slatinky.

Na tomto podujatí prezentoval svoju už tridsiatu druhú knihu “Vlnenie”. Kniha obsahuje jedenásť poviedok, ktoré sú príbehmi z literárneho sveta a autor v nich zaujme vždy iným prístupom a fabuláciou.

Kto je Ján Beňo

Ján Beňo je slovenský prozaik, publicista a prekladateľ. Pracoval ako pedagóg, novinár a redaktor. Neskôr pôsobil na Ministerstve kultúry SR ako vedúci oddelenia literatúry a knižnej kultúry odboru umenia. Venuje sa písaniu noviel, poviedok, románov, televíznych a rozhlasových hier, publicistike, literárnej kritike, prekladu z ruštiny.

Pre všetkých zúčastnených bolo pripravené chutné, voňavé pohostenie, veď nie nadarmo sa akcia volala “Voňavé predvianočné stretnutie”. Zabezpečili ho ľudia blízki združeniu Slatinka a ďalšie dobroty priniesli aj tí, ktorí sa na podujatí zúčastnili.

Z tejto akcie Vám prinášam celé video z predstavenia knihy Vlnenie, čítanie autora z knihy, všetko to, čo bolo možné vidieť a samozrejme ešte zopár fotografií.

Video zostrih – prvá časť 

Druhá časť – čítanie

Fotografie

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteru

Podobná téma

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading