• Pi. apr 26th, 2024

Jerguš Oravec a jeho bluesrockové trio v Charisme

Autor IMG_1979

jún 12, 2013 , ,
jergus-oravec-1
Jerguš Oravec.
Foto: Ján Števonka.

Druhú júnovú sobotu sa opäť priestory kaviarňe Charisma Café & Bar vo Zvolene premenily na koncertné pódium a všetci čo sem v túto sobotu prišli si mohli vychutnať jeden parádny koncert v podaní Jerguša Oravca.

Jerguš Oravec

je mladý slovenský multiinštrumentalista, ktorému sa len prednedávnom podarilo získať cenu poroty i cenu divákov na súťažnej prehliadke Blues Aperitiv 2012 v Šumperku. Gitarista, spevák a skladateľ Jerguš Oravec z Trenčína patrí k najnovším tváram na slovenskej bluesovej scéne. Predstaviteľ mladej hudobníckej generácie upútal pozornosť už pred niekoľkými rokmi ako frontman bluesrockovej skupiny Next Page, s ktorou vydal roku 2010 DVD Just One Night s nahrávkami z koncertu.

V roku 2011 sa zúčastnil televíznej súťaže Super Star, v ktorej sa prebojoval až medzi jej posledných 16 účastníkov. Pravda, tam sa prezentoval skôr ako pop rockový spevák, než ako bluesman. Po tomto krátkom komerčnom dobrodružstve sa ale vrátil ku svojim hudobným koreňom a zostavil si bluesrockové Jerguš Oravec Trio (JO3). S ním začiatkom tohto roka nahral a svojim nákladom vydal CD/DVD Still Learning.

Je to znova koncertný „živák“, na ktorom presviedča najmä o svojich gitarových kvalitách a len so sprievodom basgitary a bicích ponúka kolekciu vlastných, po slovensky spievaných skladieb a známych US bluesových štandardov v angličtine.

Jerguš Oravec

Fotografie

Najbližšie bude už túto sobotu v Charisme Banda Americano a program na mesiac jún nájdete aj TU

1015127_600678686619596_803097294_o

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteri

Podobná téma

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading