• Po. máj 20th, 2024

Patriots Bowl jednoznačne pre Zvolen Patriots

patriots-bowl-2013-zvolen-35
Foto: Ján Števonka.
  1. Júna organizoval Zvolen Patriots turnaj VI. Kola ligy v americkom futbale, ktorého sa zúčastnili Banská Bystrica Daemons, Smolenice Eagles, Žilina Warriors a domáci klub.

Patriotom sa podarilo zorganizovať kvalitné športové podujatie s bohatým sprievodným programom, keď v prestávkach predviedli svoje tanečné umenie dievčatá z tanečných skupín Dada dance group , Insanity crew a akrobatická skupina Slovak Freerun Family z Banskej Bystrice.

V úvodnom zápase turnaja si hladko poradili bojovníci zo Žiliny s bystrickými démonmi 41 : 21. V druhom zápase si zmerali sily Patrioti s Eagles. Smoleničania prekvapili domácich rýchlim touchdownom v úvode zápasu a potvrdzovacím gólom za jeden bod, na ktorý ale domáci odpovedali skórovaním quarterbacka Michala Marka.

Do polčasu sa podarilo bodovať fullbackovi Martinovi Badinkovi a tak Zvolenčania nastupovali do druhého polčasu s aktívnym skóre 12 : 7. Po prestávke sa už zápas odohrával v réžii domáceho tímu, keď postupne bodovo prispeli Jaro Praženica, po zachytení passovej prihrávky, opäť sa presadila dvojica runningbackov Martin Badinka, dvomi tochdownami a jedným potvrdením za jeden bod Dominik Gonda. Keďže v druhom polčase obrana Patriots fungovala takmer bezchybne, Smolenice Eagles už len kozmeticky upravili výsledok zápasu na 37 : 13.

Po krátkej dvadsať minútovej prestávke nastúpili domáci proti žilinským Warriors a v horúcom letnom počasí sa začala na Patriotoch prejavovať únava, veď hráči ako Michal Slašťan, Jaro Praženica, Michal Hanuska v prvom zápase takmer neschádzali z ihriska a hrali v útoku aj v obrane. Napriek tomu sa ujali vedenia, keď opäť skórovali Praženica a Gonda. Oddýchnutí Žilinčania ale využili únavu a individuálne chyby „Pats“ a do polčasu otočili skóre vo svoj prospech na 7 : 12. Druhý polčas tohto duelu sa niesol v duchu enormnej bojovnosti, individuálnych chýb a fyzického vyčerpania oboch tímov. Praženica a Hanuska strhli vedenie na stranu Patriotov v pomere 19 : 12, ale žilinský „bojovníci“ sa nevzdávali, tri minúty pred koncom skorigovali stav zápasu na 19 : 18 a pokúsili sa o potvrdenie touchdownu za dva body, čo by im zabezpečilo víťazstvo v zápase. V tomto im však zabránil heroický výkon zvolenskej obrany.

Zvolen Patriots sa týmito dvomi víťazstvami posunul v priebežnej tabuľke Slovenskej ligy amerického futbalu na prvé miesto a definitívne si tak zabezpečil postupovú pozíciu do turnaja finálovej štvorky. V poslednom kole základnej časti ligy 29. 6. 2013 budú Patriots bojovať s Bratislavou Monarchs, prípadné víťazstvo bude znamenať postup z prvého miesta a ľahšieho súpera vo final four. ” (mh)

Pribežná tabuľka :

  1. Zvolen Patriots
  2. Bratislava Monarchs
  3. Nitra Knights
  4. Smolenice Eagles
  5. Žilina Warriors
  6. Cassovia Steelers
  7. B.Bystrica Daemons

Štatistiky a výsledky Zvolen Patriots

Zvolen Patriots vs Smolenice Eagles – 37:13

  • Marko Michal 6:7, Badinka Martin 12:7, Praženica Jaroslav 18:7, Badinka Martin 24:13, Gonda Dominik 30:13, Gonda Dominik 36:13(potvrzeno za 1b Gonda Dominik)

Zvolen Patriots vs Žilina Warriors – 19:18

  • Praženica Jaroslav 6:0 (potvrzeno za 1b Gonda Dominik), Gonda Dominik 7:0, Praženica Jaroslav 13:12, Hanuska Michal 19:18

Zostava: HC Helej Milan

  • Dvorščák Jozef, Rovňan Michal, Marko Michal, Praženica Jaroslav, SlúkaAleš, Hanuska Michal, Gonda Dominik, Čupka Filip, Badinka Martin, SlašťanMichal, Novák Tomáš, Štubniak Ondrej, Karásek Robert, Wesserle František, PolákPeter, Rovňan Ivan, Kosa Tomáš

Videá – zápasy

Žilina Warriors vs B. Bystrica Daemons – 42:21

Zvolen Patriots vs Smolenice Eagles – 37:13

Zvolen Patriots vs Žilina Warriors – 19:18

Fotografie

Videá – sprievodný program

Insanity – hip hop dance crew

Slovak Freerun Family 

Článok: Miloš Masarik. Foto a video: Ján Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading