• Pi. apr 19th, 2024

Dve dievčatá ŠKK Zvolen nás budú reprezentovať M-SR v Košiciach

cunderlikova-skk-zvolen
Barbora Čunderlíková. Foto: Vlado Vlček.

TSZimný štadión Crow aréna v Košiciach privíta už budúci víkend najlepších krasokorčuliarov Slovenska. Z poverenia Výkonného výboru Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu usporiada 8.-9. marca Kraso Centrum Košice Majstrovstvá Slovenska juniorov, žiactva a nádejí v krasokorčuľovaní pre rok 2014.

Postupový kľúč na slovensky šampionát je nekompromisný. Dostať sa naň môže len 12 krasokorčuliarov v kategórii nádejí a 18 v juniorskej a žiackej kategórii. Rebríček postupu je vytvorený na základe celosezónnych výsledkov, z ktorých sa vybrali body z 3 najlepších umiestnení celej série Slovenského pohára (15 kôl). Ďalšou podmienkou je splnenie vopred určeného testu. Kým všetci chlapci ale aj juniorky vzhľadom na veľmi malý počet pretekárov majú po splnení testu účasť istú, nemusia tak tvrdo bojovať celú sezónu o dobré umiestnenie. Staršie žiačky, mladšie žiačky a nádeje o účasť na M-SR tvrdo bojovali počas celej sezóny. V SP pretekalo 25 starších žiačok a 27 mladších žiačok – postupuje prvých 18.V nádejach 10 ročných súťažilo 29 dievčat, nádejach 9 ročných – 43, nádejach 8 ročných – 34 a nádejach 7 ročných – 39. V týchto kategóriách postupuje len prvých 12.

debnarova-skk-zvolen
Laura Debnárová. Foto: Vlado Vlček.

Aj napriek malému počtu postupujúcich nádejí sa na našu najvyššiu národnú súťaž prebojovali 2 reprezentantky zo Športového krasokorčuliarskeho klubu mesta Zvolen (ŠKK). V 10 ročných nádejach Barbora Čunderlíková a v 8 ročných Laura Debnárová. Obe dievčatá počas celej súťažnej sezóny dokazovali svoju stúpajúcu výkonnosť peknými umiestneniami a právom patria do prvej dvanástky na Slovensku.

ŠKK Zvolen je klubom, ktorý túto sezónu oslávi len 5 rokov od svojho založenia. Pod vedením našej profesionálnej trénerky Jany Zrubecovej už dokázal vychovať 9 krasokorčuliarok, ktoré dobre reprezentujú nielen svoj klub ale aj mesto Zvolen na Slovensku, ale aj v zahraničí a ich výsledky sú započítavané do Slovenského pohára. Úspechy tešia o to viac, že všetky dievčatá sú vychované našim klubom, od ich prvých krokov na ľade.

Fotografie

TS a foto: Vlado Vlček

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteri

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading