• Pi. apr 26th, 2024

Jozef Vidiečan: Baráže sa nechceme len zúčastniť

Autor IMG_1979

mar 10, 2015 ,
mvk-zvolen-hydrex-hrinova-2014-volejbal-1
MVK Lokomotíva Zvolen rok 2014. Foto: ZV-podujatia

MVK Lokomotíva Zvolen v prvoligovej súťaži vyhral základnú časť a už pred nadstavbovou časťou ligy bolo zrejmé, že bude víťazom 1.ligy vo volejbale mužov a zúčastní sa barážového turnaja o postup do extraligy.

Nad účinkovaním MVK a o jeho ďalšom športovom osude sa zamyslel prezident MVK Lokomotíva Zvolen Jozef Vidiečan: „Na barážový turnaj by sme mali byť pravdepodobne už kvalifikovaní. Bude sa určite hrať u dvoch extraligových družstiev, ktoré už sú tiež známe a to Košice a Stará Ľubovňa. Baráže sa nechceme len zúčastniť, ale chceme tam uhrať čo najlepší výsledok.

Oproti minulej sezóne je káder trochu širší, prišli chalani z Hriňovej – Jožo Kučera a Robo Uhrín, začal hrávať Miro Vrtielka i náš odchovanec Rišo Karczub, ktorý sa vrátil z COP Trenčín. Chýba nahrávač Mišo Orolín, ktorí je zranený a čaká na operáciu kolena a sme vlastne iba o jednom nahrávačovi. Na všetkých postoch je to vyrovnané, čiže máme v hre veľa alternatív. Prvé kolá základnej časti boli viacmenej zoznamujúce, lebo väčšinu družstiev sme nepoznali, keďže okrem Revúcej všetky družstvá hrali ligu západ.

Zakopli sme vlastne len prvý zápas v Púchove, pred Vianocami jeden zápas v Bratislave a po Vianociach oba zápasy v Novom Meste, ktorí hrali posilnení o extraligistov z Myjavy. Komplexne by sme mohli zhodnotiť základnú časť ako úspešnú. Nadstavba sa hodnotí ťažko, keďže ešte nie je ani v polovici, ale zatiaľ sme so šiestich plánovaných dvojkôl odohrali dve, ktoré sme aj vyhrali, takže doteraz môžeme byť spokojní. Dávame si postupné, čiastkové ciele. Najprv to bolo umiestnenie v skupine 1-4 po základnej časti, teraz je to postup do baráže a určite tam niekde ďalej rezonuje extraliga. Prvoradá bude baráž a výsledky z nej. Od toho sa bude všetko odvíjať. Ako som už spomínal, chceme sa pobiť o čo najlepší výsledok a potom uvidíme.

V šport na Slovenku upadá, nie len volejbal, ale každý šport. Je smutné, že ku nám do hľadiska príde pozrieť len pár nadšencov, je to na zamyslenie, lebo myslím, že veľa krát sa je na čo pozrieť. Je to na zamyslenie nás všetkých divákov, fanúšikov, hráčov, funkcionárov. Verím, že v budúcej sezóne to bude lepšie.“

mvk-vidiecan
Jozef Vidiečan úplne na ľavo

Článok: Ing. Miloš Masarik. Foto: Ján Števnka a Vidiečan – Ing. Miloš Masarik

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading