• Pi. apr 26th, 2024

Poslanci výboru CMZ Západ si vypočuli hlas ľudu

Autor IMG_1979

máj 28, 2015 , ,
inspektorka-policia-zvolen
Foto: ZV-podujatia

Prísť s kožou na trh alebo ak chcete – prísť a vypočuť si želania ba i kritiku na svoju osobu a snažiť sa nájsť odpovede na pálčivé otázky.

Nuž aj o tom bolo stretnutie poslancov  výboru mestskej časti CMZ Západ (VO 6), menovite MUDr. Jana Szedélyová, Mgr. Daša Melicheríková, PaedDr. Juraj Družbacký, Matej Snopko a neskôr prišla aj prvá dáma mesta Zvolen Ing. Lenka Balkovičová.

Okrem poslancov boli prítomní aj Ing. arch. Kašša, vedúci odboru ÚP MsÚ, inšpektorka mestskej polície a ďalší.

Na toto verejné stretnutie prišlo mimochodom veľa ľudí a bolo primárne určené pre obyvateľov žijúcich v CMZ Západ (VO 6), konkrétne do neho zapadajú obyvatelia ulíc od železničného priecestia na Podborovej až po Kimovskú ulicu (vrátane celého Balkánu, Rákoša, Hviezdoslavovej ulice, Bystrického radu, Neresnickej cesty, Dobronivskej cesty).

Počas takmer dvoch hodín sa dalo dozvedieť naozaj veľa a občania niekedy kládli aj vskutku zaujímavé otázky.

Tak či onak,  ak sa to dá zhrnúť,  tak väčšinu ľudí v tejto časti trápi parkovanie, údržba chodníkov a to nielen v zimnom období. Samostatnou kapitolou je pre nich orezávanie stromov,  z dôvodu  tienenia do okien,  problematika alergií, hlavne z briez a nemohla sa obísť pálčivá téma psej komunity. Samostatnou kapitolou bola problematika bývania na Balkáne.

Samotné otázky si mohli občania písať aj na papier, hodiť  do urny a práve s takýmito podnetmi občanov sa budú títo poslanci mestského výboru zaoberať.

Rozhodne treba povedať, že toto stretnutie prinieslo želané ovocie a treba dať palec hore daným poslancom, že takéto stretnutie zorganizovali a dali tak najavo, že majú záujem problémy riešiť,  respektíve aspoň na začiatku si ľudí vypočuť.

Článok a foto: Ján Števonka

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading